3. syyskuuta 2012

Jambo

Blogissa ei ole piiitkiin aikoihin ollut kaniesittelyitä ja päätin nyt aktivoitua tämän asian kanssa. Aloitan nyt ehkä vähän epäloogisesta päästä, mutta halusin sanoa sanasen pikkuhörökorvastani täällä bloginkin puolella. Kuvat saa klikkaamalla isoimmiksi.


Jamboa olen odottanut nykyisistä kaneistani kaikista pisimmän ajan. Pop on kuulunut jo vuosia lempikaneihini ja olin pitkään toivonut sen jälkeläistä itselleni. En halunnut kuitenkaan pientä, luppakorvaista tai harjaksellista kania. Lopulta odotus palkittiin, kun sain kuulla suunnitelmista astuttaa Cali Popilla. Kerroin heti haluavani tästä poikueesta uroksen ja mieluiten kuviollisen. Tämän pienokaisen suvussa tulisi olemaan monia hienoja itselleni mieleisiä kaneja.

8vko
7vko c. Cassandra N.

Jambon odotus oli tavallaan hauskaa- en ollut aikaisemmin odottanut muualla syntyvää kania astutuspäivästä saakka kuumeisesti ja seurannut sen kasvua kasvattajalla. Kun poikaset vihdoin syntyivät, sain heistä tiedon heti kesken tylsän matikantunnin. Värien varmistuttua päätin kuvien perusteella haluavani juuri Jambon. Kävin vielä Jambon ollessa noin 4vko katsomassa häntä ja varmistin, että tämä poitsu on juuri se, jonka haluan.

Nimensä Jambo sai ennen luovutusikää. Pohdin paljon nimeä, halusin sen alkavan J:llä kuten Jippokin ja sopivan jotenkin Jippoon. En tarkemmin edes muista mistä keksin Jambon, se vain tuli mieleeni ja tuntui hyvältä. Ensin vähän epäröin sitä, mutta nähtyäni Jambon ensikertaa muutenkin kuin kuvien välityksellä, aloin varmistua nimestä. Jambo onkin osoittautunut sopivaksi nimeksi pojalle.

Jampsu kotiutui Myllypuron estekisoista kesäkuussa. Siellä jo hämmästyin Jambon älyttömän touhukasta ja rohkeaa luonnetta- poika juoksenteli vieraassa paikassa vailla pienentäkään ujostusta. Tälläisenä Jambo on pysynytkin, aina menossa reippaana vieraissa paikoissakin. Muutenkin Jambo on touhukas, mutta äärimmäisen kiltti. Jambo on kuitenkin luonteeltaan järkevä, Jipon kaltainen "kiipeän seinille"- adhd se ei ole koskaan ollut.


Jamboa ei aluksi ollut tarkoitus leikata, ainakaan nuorena. Jambo oli kuitenkin todella seurallinen ja vaikutti kaipaavan pupuystävää, joten Jampsu päätyi puolen vuoden iässä leikkuupöydälle. Oikean kaverin löytyminen ei ollutkaan niin yksinkertaista, mutta lopulta Jambo päätyi asustelemaan Tiuhtin ja Esmen kanssa. Tämä porukka onkin toiminut hyvin, vaikka Tiuhti ja Jambo ovat kummatkin hieman mustasukkaisia toisilleen ihmisen huomiosta.

Jambo on estetaustaisesta suvusta ja estehyppyä alettiinkin harjoittelemaan heti Jambon kasvettua tarpeeksi isoksi. Ensimmäinen hyppyvuosi jäi Jambon osalta lyhyeksi, sillä se tuli kisaikään vasta elokuussa. Vuonna 2013 aloitimme kisaamisen toden teolla ja Jambou etenikin vauhdilla helpoista vaikeisiin. Tosin tällä hetkellä näyttäisi siltä, että vaikeasta ylöspäin Jamboun esteura ei tule enää jatkumaan. Katsotaan ensi vuonna, josko innostusta tulisi lisää ja vauhtia vaikeille esteille. Tasainen hyppyvuosi ja sijoitukset suht lähelle kärkeä (voittoja Jambolla on vain kaksi) toivat Jamboulle Vuoden Hyppykani 2013 listalta sijan viisi. Jambon todennäköisesti jäädessä eläkkeelle esteiltä ensi vuonna, pääsee Jambou viettelemään pelkkää kotielämää tyttöystäviensä seurassa.
9 kommenttia:

 1. Tyhmää kun nää kuvat ei näy, ainakaan mulle :( Tiedä onko muilla samaa ongelmaa..

  VastaaPoista
 2. Aijaa, no jopas on jännää. Mullakaan ei tosin eilen näkynyt yhdessä blogissa kuvat, joten oisko tää jotain ohimenevää?

  VastaaPoista
 3. Söpö puppe:3 montako urosta ja naarasta jambon poikueessa oli? Ja oli varmaa kiva saada puppe pitkän odotuksen jälkee Kotiin:)

  VastaaPoista
 4. Jampsu kiittää. :) Niin kyllä olikin ja kaiken odotuksen arvoinen Jampsutin oli! Jambon poikueessa oli seitsemän elossa olevaa poikasta, joista 3 naarasta ja 4 urosta. Kaiken kaikkiaan poikasia syntyi hurjat 9, mutta ihan pienimmät eivät sitten selvinneet ensimmäistä viikkoa pidemmälle.

  VastaaPoista
 5. söpö jambo! minulla on Dougie ja sekin ihana, tosin se vähän säikkyy kaikenlaista välillä. mutta harjotellaa oppimaan ettei hätää ole:)

  VastaaPoista
 6. Voi että, olenkin Dougieta kisoissa ihastellut. :) Eiköhän sekin pikkuhiljaa opi olemaan säikähtämättä turhia asioita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ja nyt jos alotetaan noi KV:n radat nii ois Hyvä saada turhat säikähtelyt pois. Innolla Ootan messuja, että miten poju hyppii KV:tä, ku taitaa olla suunnillee seuraavat kisat vasta sillo messuilla. :)p.s. oon sama ku ylhääl Mut ei suostu laittaa mun profiililta

   Poista
 7. Hetkinen. Ethän oo myymässä tätä vai? Petsiessä oli viime vuonna tehty ilmoitus Jambosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tai itseasiassa Jambo muutti jo vähän aikaa sitten uuteen kotiin Turun seudulle. En ole näköään muistanut päivittää blogin sivuja... Tästä tulee kyllä blogiinkin jossain vaiheessa, mutta en ole vielä ehtinyt kirjoitella asiasta.

   Poista