24. syyskuuta 2012

The Rainy Day

Pitkästä aikaa peruskuulumispostausta. Meillä on viikonlopun aikana vaihdeltu enemmän ja vähemmän häkkejä. Tupuna ja Geigo olivat vielä toistaiseksi asuneet ulkona, mutta nyt tuntui paremmalta ottaa Tupsu sisälle muiden kanien luokse ulkoa kylmästä. Tein vähän järkkäilyä niinkutsutun uuden kanilan puolella ja siirsin sinne mun ison koirahäkin. Siinä asui kevään ja kesän hoitokani, mutta nyt se on ollut tyhjillään tossa tallin käytävällä ja se ei  ole kaikkein fiksuin paikka häkin säilytykseen. Tupsu pääsi asumaan tohon koiranhäkkiin, ja no tuntuuhan se kyllä aika pieneltä Tupsulle varsinkin, kun pidän kaikkia muita kaneja isommissa häkeissä. Tupsu ei kuitenkaan ole kovinkaan toiminnallinen, joten uskon sen olevan ihan tyytyväinen. Tupuna pääsee aina sitten juoksemaan tonne kanilan lattialle. Tämä on muutenkin väliaikainen asumisratkaisu, sillä Tupsu saa ehdottomasti kaverin kun vaan sopivan keksin. Kolmikuinen venakko Ansku tykästyi jo Tupsuun, mutta en ihan noin pientä uskalla pistää mammutin kanssa samaan asumukseen... :D


Huomasin myös Tupsun kynsiä leikatessa ongelman. Tupunan tassunpohjat ovat tulehtuneet. Koska Tupuna on noin isokokoinen kani, että tälläiset ongelmat tulevat jo ruumiinrakenteen mukana vitsauksena, en aijo alkaa tassuja rasvaamaan. Todennäköisesti Tupsulta kuluisi vain karvat tassuista ja sitten ei olisikaan enää mitään tehtävissä. Eli Tupsu pidetään nyt vain mahdollisimman pehmeillä alusilla, jotta tassut eivät kulu olleskaan ja toivon mukaan paranevat.

Osku vaihtaa karvaa.... eivaan teurasti
petinsä täytteistä päivänsä ratoksi :D
Eilen tulikin vettä saavista kaatamalla koko päivän. Olin suunnitellut kuvaavani muksuja mutta eipä sellaista tarvinnut enää aamulla harkita. Illalla menin ruokkimaan viisikkoa ulos ja huomasin veden valuneen ulkohäkkiin. Nyt syksystä maa on jo valmiiksi niin kosteaa, ettei se jaksa imeä sadevesiä ja silloin ne tulvii sitten ulkohäkkiin. Puput olivat myrtseinä sateisesta kelistä ja märästä häkistä, joten totesin että eipä tässä muu auta kuin siirtää koko porukka sisälle näin iltasella. Muutenhan tämä olisikin yksinkertaista, mutta viisi kania tarvitsee toisen isoista karsinoista ja kuten ehkä muistatte, niissä kummassakin asuu lauma venakkotyttöjä... Eli jouduin tekemään muutamia muutoksia häkkeihin. Ensinnäkin Jambo muutti tänään uuteen kotiin lähtevän Avokadon häkkiin. Minda&Myy team muutti Jampsukan vanhaan häkkiin ja Nanat muuttivat ämmien häkkiin. Näin toinen karsina oli vihdoin tyhjä ja viisikko pääsi sinne asumaan.

Kaljurotta Nika
Kävin äskön moikkaamassa pupusia ja katsomassa miten ne ovat sopeutuneet uusiin naapureihin. Karsinaosastolla oli varsin rauhaisaa ja Viivi&lapset sekä viisikko nukkuivat. Huomasin kuitenkin, että jonkunlaista alkukitkaa näillä aitanaapureilla oli ollut, sillä Viivi ja tytöt olivat repineet toisen alhaalla olevan levyn irti. :D En ymmärrä kuinka ne ovat edes onnistuneet, mutta kun eivät kerran tappele, niin pitäkööt sitten verkkoseinänsä.

Ompas tämä postaus jo kilometrin pituinen, mutta haluan vielä kertoa venkkulapsista. Tosiaan Nikan 5 tenavaa ovat saaneet vähän kylmää pässin äitinsä lapsenhoitotaitojen vuoksi ja ovatkin nyt kauniin mustia... :D Kaikista tummin tenava on poikueen ainot tyttö ja nimesin sen jo Tuhkimoksi. Tyttönen jää myös kotiin mamansa seuraksi. Karalla taas on kahdeksan pientä valkoista pumpulipalloa. Poikaset ovat alkaneet liikkumaan pesän ulkopuolella, ja olenkin nimennyt poikueet tuhkimoiksi ja lumikeiksi. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti