7. joulukuuta 2012

Vauvakuumetta

Ajattelin taas väliin postailla vähän kuulumisia. :)

Ihan aluksi on kyllä hiukan pakko marmattaa tuosta säästä. Olen odotellut selkeetä säätä jo viikon. Tekisi kovin mieli ulkoiluttaa kameraa, mutta minkäs teet. Ulkona on vaan niin harmaata ja lunta satelee hiljaksiin jatkuvasti. Ehkäpä huomenna olisi kirkasta taivasta? Tai jos ei ole, niin taidan taltuttaa kuvausintoa sisällä.

Pupulassa asiat on muuten normaalilla mallilla, mutta nelikon aitauksessa odotti tänään kiva yllätys. Nimittäin rääkyvä kiukkuinen Aino, joka taas kerran kovasti tahtoisi olla äiti. Aikku oli kyhännyt olkiin karvapesän ja kiukkuili nyt kovasti kaikille, jotka häntä tai pesää lähelle uskalsivat. Välillä kyllä iskee tuon nelikon kanssa epätoivo. Jippo on kova jahtamaan ja kiusaamaan Tiuhtia ja Esme ruoka-aikaan. Tiuhti kiusaa aina välillä Ainoa. Aino kiusaa valeraskaana ollessaan Tiuhtia ja Esmeä. Toisaalta Esmekin astuu joskus Jippoa. Joten kenen vika se nyt sitten on, että lauma on vähän rauhaton? Ehkäpä tappelupukarit saavat yrittää edelleen tulla toimeen, kun ei mitään karvatuppoja pahempia vammoja nahisteluista tule.

Oikeita vauvojahan meillä ei oikeastaan tällä hetkellä ole, vanhimmat pupulapset ovat kohta kolme kuukautisia. Niitäkään ei enää oikein vauvoiksi voi kutsua, niin isoja lapsukaisia ovat jo. Viimeisetkin pojat jouduin erottamaan eilen, sillä ne alkoivat nahistelemaan ruoka-aikaan. Urosten kanssa pitää olla aina todella varoivainen, mikäli niitä pitää samassa häkissä. Siksi erotankin pojat heti ensimmäisestä astumisesta, sillä meillä on kuitenkin kanila täynnä tyttöjen ja isojen poikien hajua eli hormoonit sekottavat turhan helposti pienet miehenalut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti