5. joulukuuta 2012

Vuoden viimeiset pupupippalot

...Eli Äijälän pikkujoulut ulkomuodon merkeissä!

Äijälän sijaitsee siis Jyväskylän yläpuolella, joten ihan lyhyt näyttelyreissu ei kyseessä ollut. Auto starttasi matkaan kutakuinkin varttia vaille kuusi, kymmenen kaniboksia kyydissään. Paikan päälle ehdittiin sopivasti hiukan ennen kymmentä ja ei muuta kuin kanit häkkeihin ja venskujen arvostelua odottelemaan!

Osa kaneista ehdittiinkin arvostella ennen kuin palasimme syömästä, joten missasin arvostelut kokonaan. Laput kuitenkin kielivät siitä, ettei se ihan poskelleen ollut mennyt! Diandra oli saanut komeat 94,5 (oli näillä soopeli rop) sekä Osku 94,5, Marianne 94 ja Pica 93. Nämä kanit arvosteli siis norjalainen Per-Egil Hagen.

Seuraavaksi pöydälle pääsivät lapset ja heidän isukkinsa. Heidät arvosteli norjalainen Snorre Jacobsen. Itse seurasin arvostelua sormet ristissä, sillä kukaan kaneista ei meinannut ollenkaan osata istua nätisti. Kanien kiukuttelusta huolimatta pisteet olivat kerrassaan huikeat kaikilla, sillä Oswald, Emil ja Ansku saivat sertit!Äitini oli tietysti aivan riemuissaan, sillä Angelica on hänen kaninsa. Tämähän tarkoittaa myös sitä, että Oswaldilla on nyt kaksi sertiä, kuten myös kahdet näyttelyt kiertäneellä Emilillä! Ensi vuodelle on siis tiedossa kolmannen sertin metsästystä poikien osalta. :-)

Myös loput kolme pupua pääsivät koittamaan onneaan Marika Koivusen tuomaroimana. Nanna sai 94, Pahvi hienosti 94,5 ja Tinke ehkä vähän harmittavat 92,5 pistettä. Tinksu on kuitenkin jo puolitoistavuotias soopelinaaras, joka on saanut kahdet poikaset, joten sinäänsä huippupisteitä en odotellutkaan. Pääsipä kuitenkin Tinkekin vihdoista viimein näyttelypöydälle saakka.

Venäläisedustusta ei meidän jengin lisäksi ollutkaan, joten Angelica korjasi ropin isänsä ja veljensä nenän eestä. Näyttelyssä jaettiin hurjat 23 sertiä, joten todella kovatasoisia kaneja oli näytillä- tai sitten tuomarit olivat joulumielellä. :-) Eiköhän kuitenkin ollut ensimmäisestä vaihtoehdosta kyse. Bis-pöydälle oli siis kova tunku. Rodut, joista oli useampi sertin ansainnut kani, karsittiin roduttain bis-taistoon. Eli tanien ja luppien lisäksi myös minun venäläiseni. Tuomarit valitsivat Oswaldin jatkamaan ja totesinkin tässä vaiheessa, että tää oli nyt tässä, koska Oswald on kehno esiintymään ja bis- kilpailussa sitä edellytettäisiin. Vähän harmiksi ja ylläriksi, Oswald pudotettiin kuitenkin vasta viimeisenä bis-pöydältä. Tämän jälkeen ei muuta kuin nokka kohti kotia, jossa oltiin kympin aikoihin. Tästä oli hyvä jäädä pienoiselle näyttelytauolle. :)

Hyvää joulukuuta kaikille lukijoille! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti