29. tammikuuta 2013

Ryppyjä rakkaudessa

Kanilassa tapahtui viikko sitten aika iso muutos, sillä erotin reilun vuoden yhdessä asustaneen nelikon. Olen aina välillä tainnutkin blogissa mainita nelikon ongelmista. Nyt tilanne on kuitenkin koko talven ajan huonontunut laumassa ja Aino & Jippo ovat olleet todella ilkeitä Esmelle ja Tiuhtille. Kummatkin tytöt alkoivat olla jo melkoisen stressaantuneita jatkuvasta nykimisestä, repimisestä ja jahtaamisesta ja varsinkin Tiuhti pelkäsi selkeästi Jippoa.

Päätin samaan syssyyn kokeilla heti uudenlaista laumaa, ja heitinkin Tiuhtin & Esmen kaveriksi Stellan. Stella on ollut aikaisemmin todella arka muita kaneja kohtaan, mutta vanhojen leidien kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia. Joten nyt tytöt asustavat kolmisteen ja luultavasti viikonloppuna saavat seuraansa vielä yhteisen poikaystävän, nimittäin Jambon. On ollut kyllä ilo seurata kuinka omat kullannuput ottavat taas rennosti ja kummastakin on tullut taas seurallinen ja iloinen kani. Stellakin on tullut rohkeammaksi laumassa eikä enää säpsähtele turhia asioita. Ainot asia mistä tytöillä on erimielisyyttä, on nukkumisjärjestys. Nimittäin Tiuhti parkkeeraa aina itsensä mökin katolle Stellan ja Esmen väliin, mutta myös Stella haluaisi nukkua lämpimässä välissä. Siksi se salakavalasti odottaakin, että isot tytöt nukahtavat ja vaihtaa sitten paikkaa Tiuhtin ylitse ja koittaa väkisin tunkea itsensä lämpimään väliin. Mutta koska Tiuhtilla on vähän Stellaa enemmän massaa, se yleensä vain nojaa enemmän Esmeen ja Stella joutuu tyytymään vanhaan nukkumispaikkaansa. :D

Sen sijaan aitausta asuttamaan jääneet Jippo&Aikku eivät ole rauhoittuneet laisinkaan. Varsinkin ruoka-aikaan häkissä otetaan kunnon matsia, koska Jippo juoksentelee päin Aikkua ja Aikku huutaa ja raivoaa Jipolle kurkku suorana. Aikku käyttäytyy noin, koska se on melkeimpä koko ajan valeraskaana ja siksi ei pidä muista kaneista lähellään. Jipon käytökseen en oikein keksi mitään syytä. Jippo ei ole koskaan ollut muiden kanien suurin fani, mutta nykyään se on kyllä ihmistäkin kohtaan melkoisen aggressiivinen. Joku raivokohtaus sillä on jo nyt pidemmän aikaa ollut päällä. Toivottavasti kiukkukaksikkokin rauhottuisi, kun pääsevät viikonloppuna vaihtamaan kotia. Ajattelin kokeilla heille jotain häkkiä, jostai ei olisi muita kaneja hirveästi ympärillä. Joskos se rauhottaisi edes hieman tilannetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti