8. tammikuuta 2013

Sisäpupuilua ja kaveriyrityksiä


Jambou on asunut nyt toistaiseksi sisällä mun kanssa ja pakko hehkuttaa kuinka mahtava sisäkani Jambo on! Jambo ei ole tuhonnut mitään eikä sotke häkkinsä ulkopuolelle lainkaan. Viikon oleskelun aikana lattialta on löytynyt kaiken kaikkiaan vain kolme papanaa, nekin kaikki ekana päivänä. Vaikea uskoa oikeesti Jambon olevan noin supersiisti, kun omassa kodissaan se ei aivan tälläistä taipumusta siisteyteen ole esittänyt. :D Iltaruokaa annettaessa Jambo heitti pellettikupin lattialle, mutta koska en yöllä alkanut enää imuroimaan, siivoili Jambo kaikki ruuatkin lattialta aamulla. :D Jambo on myös luonteeltaan ihanan rauhallinen ja seurallinen pupu. Niin ihanaa kun Jamboa rapsutellen telkkarin katsominen onkin, arvostan myös kovin sitä, että Jambo on hiljaa eikä riehu öisin. Tulee kyllä ikävä pientä miestä, kun Jambon kohta tallin puolelle taas palautan.

Muuten täällä on asiat aika ennallaan. Koitin viikonloppuna tehdä hieman uusia ystävyksiä kanilassa. Ensinnä koitin Tupunaa Viivin ja Pican kaveriksi, mutta siitä ei tullut kerta kaikkiaan mitään. Tupsu hyökkäsi heti raivoisasti Pican päälle ja Viivi hienon äidin tavoin puolusti heti tytärtään. Joten Tupsu sai lähtöpassit takaisin omaan mörköluolaansa. Kai se on sitten vain hyväksyttävä, että Tupsusta ei tule enää kellekkään kaveria. Niin raivoisaa käytöstä Tupsu on viimeisen vuoden aikana muita kaneja kohtaan osoittanut, etten uskalla kokeilla onnea enää yhdenkään naaraskanin kanssa. Leikattuja uroksiakaan ei Tupsulle kaveriksi oikein ole ja oikeastaan Tupsu kyllä vihaa esimerkiksi Jippoa eniten meidän kaneista. Noh viettäköön erakkomummo-elämää sitten.

Tupsun jälkeen koitin myös Hilleviä ja Lyytiä venskujen seuraan, mutta sekään ei toiminut. Aluksi kaikki meni hienosti, mutta sitten Pica jotain hupsuili ja pamautti kerran takatassujaan ja Viivistä kuoritui oikea leijonaäiti. Kyytiä saivat siis Hillevi ja Lyyti kumpainenkin, joiden kanssa Viivi oli kaikessa tyytyväisyydessä syönyt heinää hetkeä aikaisemmin. Sen jälkeen Viivi vartioi mökkinsä katolla babygirliään eikä Hiltsulla ja Lyytillä ollut enää mitään asiaa Pican lähelle. Empä ole aikaisemmin tälläisenkään leijonamamiin törmännyt. :D

Kolmas paritusyritys koski Jampsun morsiamia, Stellaa ja Sinttu- venskua. Aluksi tytsyt säikkyivät toisiaan kuin mitkä, varsinkin Sinttu, mutta asettuivat sitten. Olin jo varma, että niistä tuli ystävät, kunnes Sinttu alkoi jahdata Stellaa. En viitsinyt kiusata Stella-parkaa, kun hän on muutenkin vähän ujo tyttö ja oli tietysti heti aivan kauhuissaan Sintun käytöksestä. Lisäksi Stellalla ja Sintulla on kummallakin näyttelyt tulossa, joten ei olisi järkeä antaa tyttöjen repiä karvatupsuja toisistaan. Niinpä pelastin Stellan pahalta mustanokalta. Taitaa olla, ettei Stella vaan oikeen tunne itseään kotoisaksi venäläisten kanssa, vaikka itsekin puoliksi sellainen on. Seuraava kaveri Stellukalle on siis Jambo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti