30. huhtikuuta 2013

PetExpo 2013

Toinen kerta toden sanoo - nimittäin olin jo äskön painamassa julkaisua nappia, kun blogger heivasi postauksen teille tietämättömille. Very good etten sanoisi, noh ei muuta kuin uusiksi sitten. Eli turinoinnin kohteena viikonlopun petexpoilut. Tää aihe on ollut aika suosittu yllättäen blogeissä tällä viikolla, mutta well koittakee kestää one more time!

Mukana oli siis näyttelypuolella seitsemän kania (joista kaksi petissä sunnuntaina) ja esteillä myös jokunen rusakko. Perjantaina näyttelytilanne ei näyttänyt kovinkaan valoisalta, sillä ilmotetuista kaneista 5/7 vaihtoi karvaa. Vahingoksi suurin osa ei vielä mitenkään pienesti. Koska lukemat olivat näin hyvät, päätin ottaa kaikki messiin "let's see mitä tästä tulee" -meininkillä.

Heti aamusta arvosteluun pääsi valkoinen jättiläinen, eli Valtsu. Valitettavasti nimen lisäksi vallaton oli karvakin, Valtsu muistutti nimittäin lähinnä sellaista räjähtänyttä voikukka -kukintoa. :D Valtsu esiintyi pöydällä edukseen ja myös tuomari tykästyi kovin Valtsuun ja koittikin saada karvaräjähdystä loppumaan kaikin keinoin. Harmi kyllä nyt ei ollut oikein mitään tehtävissä karvan kannalta, mutta V sai kuitenkin vallan mainiot pisteet 94. Turkista lähti kyllä sen verran pisteitä, että hyvällä turkilla oltaisiin hypitty kattoon saakka ilosta, sen verran mukavat pointsit sieltä oli tulossa. No mutta näyttelyitähän riittää ja parempaa turkkia toivoessa siispä. Nyt näyttäisikin siltä, että Valtsu jätti enimmät karvakasat messuhallin lattialle. Mikä oli tietenkin loistouutinen ensi viikonloppua ja Tuurin reissua ajatellen, mutta well we see.

Venskuttimilla meni myös loistokkaasti karvatilanteen huomioon ottaen. Ainoastaan Kismet ja Bobo olivat perjantai-iltana hyvässä turkissa ja toivo oli siis näissä nuorissa. Pisteitä tuli kuitenkin seuraavasti: Kismette, Bonbon, Cinderella ja Oswald 94,5 pistettä ja Bueno ja Vincent 94. Kismet ja Vincent kunnostautuivat myös petissä ja saivat 93 ja 92. Vinsentin kohdalla odotuksia ei juuri ollutkaan turkkitilanteen vuoksi, mutta Kismetin lapussa ihmetytti hiukan maininta "karvanlähtöä". No mutta, parempi onni sitten ensi  kerralla. Myös kasvateillani meni hienosti sekä ulkomuoto- että pet-puolella. Itse asiassa petin ykkössijan nappasi kasvattini Chocolate Truffle, paljon onnea Tuffelle ja omistajalle! :)
PS. Jos joku lukijoista kaipailee kainaloonsa omaa veskutinta, sellaisia olisi nyt tarjolla. Nimittäin Cinderella ja Bueno kaipailevat omaa syliä ;-)


Lauantaina esteillä hyppi helpossa Topsu. Toppe hyppeli taas kahdella vähän hömpällä virheellä maaliin. Keskivaikeassa onneaan koitti Jambo. Jambou hyppeli hienosti mutta harmittavasti kahdella virheellä hänkin. Kahden virheen kirous welcome vaan tällekin vuodelle. :D Toivolla ja Taavetilla meni hiukka pelleilyn puolelle messut. Kumpikin meni välillä lävitse esteistä ynnä muuta, ei taida messut olla oikein tämän isä-poika -duon paikka. :D Jippo yllätti kuitenkin päivän viimeisessä luokassa palaten hyppimään eliittiä about puolen vuoden tauolta. Nyt hypyt maistuivat taas pojalle ja maaliviiva ylitettiin kera kahden virheen ja viidennen sijan.

Sunnuntaina mukana olivat ainoastaan Jambo ja Jippo. Taavi jäi kotiin nukkumaan tällä kertaa, kun ei kerran yhtään huvittanut, niin mitäs sitä toista turhaan raahata messuhälinään. Jampsu kisaili helppoa ja tuloksesta onkin tuossa alla videomateriaalia. Tällä tuloksella saatiin pokaalihyllyyn komea kakkospokaali. :) Jipsua taas ei pahemmin toisena päivänä enää kiinnostanut. Pitääkin siis olla kesän kisailuissa tarkkana Jipon kanssa, että touhu pysyy pojalle mieleisenä (eli ei joka viikonloppu kisaamista Jipolle). Päivän lopuksi jaoin vielä Vuoden Hyppykani 2012 -pokaalit kaikille viime vuoden hyppymestareille. Paljon onnea vielä kaikille sijoittuneille, hienoja kaneja ja ennen kaikkea loistavia loikkijoita löytyi kyllä kärjestä!

Tulipas tästä aika stoori, että onnentoivotukset vaan kaikille, jotka jaksoivat loppuun saakka kahlata. Ja hullunhauskaa vappenia kaikille!

kuvaaja Maisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti