19. toukokuuta 2013

Vautsi Valtsu ja Tuuria Tuurissa

Nyt pari näyttelypäivää pähkinänkuoressa.

ASKOLA 19.5.
Tänään tosiaan vietettiin leppoisa näytsipäivä kohtuullisen lähellä. Mukana oli naurettavan vähän kaneja- vain kolme. En edes muista, koska olisin ollut vain muutaman kanin kanssa näyttelyissä. :D Ei siinä, kolmessa kanissa on omat hyvät puolensa ja eipä tarvinnut ainakaa bokseja raahata pahemmin. Muutenkin näyttely oli pieni, mikä oli ihan mukava seikka. Omat venskuttimeni olivat näyttelyn viimeiset kanit numeroilla 61 ja 62.

Mukana oli tosiaan Valtsu ja venäläispojat Vincent ja Bonbon. Valtsu pääsi melko alkupäivästä arvosteluun. Valtsuliini oli kyllä hyvässä kunnossa ja ei tuomarillakaan ollut moitteen sijaa, sillä Valtsu sai  hienot 95 eli ensimmäisen sertinsä! Myös venskupojilla meni hyvin, he saivat kumpainenkin tänä keväänä hyvin tutuksi tulleet 94,5 pistettä.

Näyttelyssä jaettiin kuusi sertiä sekä yksi 95,5, joten bis-pöydälle ei ollut mitään karsintaa. Valtsu istui nätisti bis-pöydällä. Tuomari sijoittikin Valtsun neljänneksi eli Valtsu oli BIS4!TUURI 4.5.

Tuurin tuli siis tehtyä pieni maakunta-matka kaksi viikkoa sitten. Mikäs siinä, matkaseura oli mitä parhainta ja perilläkin oltiin ysin pintaan (en varmaan koskaan ole ollut näin ajoissa näyttelyissä??). Mukana olivat Valtsu ja nuoret venäläiset sekä petteilemässä Toivo ja Myy.

Ulkomuodossa meni ihan hyvin. Valtsulla oli aika paljon karvanvaihtoa ja se sai 93,5. Nuoria venäläisiä oli mukana Federica, Bonbon, Kismette, Cinderella ja Vincent. Kaikki saivat pisteitä 93,5- 94,5 eli sellaista hyvää keskitasoa. Päivän lopuksi Valtsu sai vielä ryp:in, eli paras suuri rotu -palkinnon. :)

Petissä olivat siis Myy, Toivo, Vincent ja Cinderella eli Sinttu. Ensimmäiseksi arvosteluun meni Vincent, joka sai 92,5 pistettä. Vincentillä oli vielä karvanvaihtelua hiukan. Seuraavaksi arvosteluun meni Sinttu ja olin kyllä vähän hämmästynyt, kun tuomari huusi että kani numero diipadaapa saa 96 pistettä. Piti mennä ihan paperista tarkastamaan, mutta  niinhän siinä luki ja silmien rähmistäkin oli vielä lähtenyt puoli pistettä, hupsista. :D Seuraavaksi arvosteluun pääsivät meidän kokeneet konkarit eli Toivo ja Myy. Myyllä oli vähän jäänyt tuo viiden pisteen kohtiin panostus ja pisteitä lähtikin sitten tassuista sun muista viiden pisteen kohdista 1,5... Myy sai silti hyvät pisteet 93,5 eli olisi kannattanut ehkä sittenkin panostaa hiukan. Toivolla menikin sitten upeasti ja pisteiksi tuli 95.

Palkintojen jaossa saatiinkin sitten jos jonkinmoista rusettia. Vincent, Toivo ja Sinttu olivat luokkavoittajia. Lisäksi Toivo sai 5p:n kohdista kuman sekä Myy kuman turkista, yleiskunnosta ja käsiteltävyydestä. Niinhän siinä sitten kävi, että Sinttu otti ja voitti koko petin ja Toivo vielä hyvänä kolmosena palkintosijoilla. Myös kasvattini Annabella oli hienosti bis-sijoilla, viidentenä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti