22. kesäkuuta 2013

Taavi 3v

Kolme vuotta sitten syntyi lämpimänä kesäpäivänä ehkä koko kasvatukselleni merkityksellisin poikue, nimittäin Hillevin ensimmäinen poikue. Itse en tuolloin venäläisistä kummemmin välittänyt enkä valkoista ylläriä pesään erityisemmin toivonut (Venäläinen ja soopeli ovat kaksi eri rotua, joita voi käyttää keskenään sekaisin. Syntyvät poikaset edustavat värinsä mukaista rotua ja ovat puhdasrotuisia. Soopelipoikueisiin voi silloin tällöin tupsahdella yllärivalkoisia, mutta kaksi venäläistä ei voi saada soopelipoikasta). Niin vaan kuitenkin kävi, että pesästä löytyi viisi soopelilasta ja yksi valkoinen yllätyslapsi. Äitini oli ihastunut myös venäläisiin ja oli kovasti odottanut syntyisikö Hilleville myös valkoisia vauvoja. Kun pesää tarkistettaessa pikku-Taavi hyppäsi äitini kädelle ensimmäisenä, oli peli aika selvä. Venäläisvauva jäisi kotiin, jos se olisi tyttö. Tosin eipä sukupuolten selvittyä valkoisen pörröpallon myymistä kyllä edes harkittu, vaikka Taavi paljastuikin pojaksi. 

Taavi on syntymästään saakka ollut äitini kani ja lellikki. Itse en aluksi ollut siitä niin kiinnostunut, vaan enemmänkin Taavin hienoista soopelisiskoista. Pikkuhiljaa Taavin kultainen luonne ja sydän sulattivat minutkin ja rakastuin täydellisen luonteen lisäksi Taavin ulkonäköön. Siksi en enää keväällä pannutkaan niin pahakseni, kun äitini ehdotti Taaville tyttöystävän hankintaa. Samaan aikaan meille syntyi myös toinen venäläinen, koska Hillevi teki "hillevit" eli tekikin meille sinisten soopelilasten sijaan yhden valkoisen poikasen, Taavin siskon Lyytin. 

Taavin aloittama kiinnostus venäläisiä kohtaan laajeni, ja varsinkin tutustuttuani muihin venäläisiin ja seurattuani  Taavin ja Nanan poikasten kasvua, olin muuttanut mieltäni totaalisesti. Venäläiset olivat tulleet jäädäkseen meidän kanilaan. Hyvä niin, sillä näitä ihanempia kaneja saa etsiä. Tämän takia Taavi on niin merkityksellinen kani koko kasvatukselleni. Taavi on myös jättänyt meille upeita lapsia ja lapsenlapsia, nyt jo lapsenlapsenlapsiakin. Lisäksi Taavetti itsekin on melkoinen näyttelytähtönen, varsinkin petin puolella ja myös  loikka lentää estepuolella hienosti.

Hyvää syntymäpäivää Taavi


1 kommentti: