26. heinäkuuta 2013

Kuulumisia kesältä

Ajattelin taas koota kaikenmoista turhanpäiväistä turinointia yhteen postaukseen. Faktahan on se, että blogi on tällä hetkellä ollut kamalan hiljainen - postauksia heinäkuulta on neljä. Eikä kesäkuviakaan ole kertynyt kameraan kehuttavasti, huh. Syynä tähän ovat olleet oikeiden lomapäivien huutava pula sekä se, että silloin kun sitä vapaa-aikaa on ollut, olen viettänyt sen mieluusti muualla kuin koneen äärellä.

Heinäkuu on kulunut vauvamaisissa tunnelmissa, sillä vaikka kevään lapset ovat jo isoja pupuja, kesäkuussa syntyneet ihanat pikkunaperot ovat viihdyttäneet meitä. Tämä poikue on luonteeltaan aivan mahtava, niin seurallisia ja touhukkaita vesseleitä koko joukko! Myös kivoja nuoria on vielä vapaana, eli mikäli jolla kulla olisi hakusessa venäläinen kotipupuksi tai näyttelyharrastukseen, niin täältä saattaisi nyt löytyä lupaavia yksilöitä kumpaankin puuhaan.

Topen leikkauksesta on vierähtänyt jo aika tovi, mutta en ole vieläkään keksinyt sille tyttöystävää. Tarkoitus oli yhdistää Ansku ja Toppe, mutta Ansku meinasi vetää Topsua ympäri korvien. Nyt pitäisikin keksiä joku rauhallisempi kaveri pojalle, joka ei ole menossa näyttelyihin, sillä Topsulla on edelleen astumishalut hyvin tallella. Tätä kirjoittaessani sainkin itseasiassa loistavan idiksen, jota voisin testata huomenna. Kerron sitten miten tässä kävi.

Estekisoja on myös ollut paljon. Osasta en ole vielä ehtinyt julkaista edes tulospostauksia, koska tulokset eivät ole vielä netissä ja nyt täytyy myöntää, etten muista enää kaikkien kisojen tuloksia. Paljon on ehditty kisailemaan, vaikka töiden vuoksi muutamat skabat ovatkin jääneet välistä. Perus kisa-kokoonpano on tällä hetkellä Taavi, Jambo, Toivo, Stella ja nuoret venskuttimet Tane ja Prinssi. Toppe ei ole vielä tehnyt comebackia radoille, sillä sillä on aivan järkyttävä karvanvaihto. Otin sen yhtiin kisoihin mukaan, mutta ei sitä yksinkertaisesti voi hypyttää, koska koko turkki on irti. Tänäänkin Topsun vessalaatikossa oli iso karvatuppo ja kysyin äidiltäni tietääkö hän, miten se on sinne joutunut. Vastaus olikin yksinkertainen: Toppe oli rapsuttanut tassulla kylkeään ja irronneista karvoista oli muodostunut kunnon karvakasa vessalaatikkoon. :D

Ulkokaneilla kesäelämä on sujunut makoisasti. Kolmikko eli Jambo, Tiuhti ja Esme viettävät aikaansa mökin katolla aurinkoa ottaen. Esme tosin on laihtunut huolestuttavasti kesän aikana. Hieman pelottaa Esmen tila, sillä bongasin tytöltä keväällä patin vatsasta. Toistaiseksi muuten vointi on ollut normaali ja toivottavasti se pysyykin sellaisena. Lyyti ja Hillevi ovat myös vietelleet leppoisaa mummoiluelämää ja tänä kesänä Hillevikin on pysynyt kanin näköisenä. Hillevillähän on niin kutsuttu "kesäihottuma", eli selittämätön vaiva, jonka vuoksi Hilleviltä lähtee päästä karvat ja iho hilseilee (keväisin ja kesällä). Ensimmäisen kerran kun rutto Hilleville tupsahti, kävimme eläinlääkärillä kaikissa sieni ym kokeissa ja Hillevi sai myös varmuuden vuoksi sienipesuhoidot ja antibiootit, mutta vaiva ei kadonnut mihinkään. Silloin tällöin se uusiutuu, mutta tauti ei ole tarttuva. Koska testeissä ei mitään syytä rutolle löytynyt, eläinlääkäri totesi Hillevillä olevan todennäköisesti jokin hevosten kesäihottuman tapainen yliherkkyys juttu. No onneksi tänä kesänä turkki ei ole reagoinut aurinkoon, kun Hiltsu on asustellut varjoisimmassa häkissä.

Lisäksi pupulassa on ollut tällä viikolla pieni vieras. Tästä kaverista ja visiitin syystä voitte lukea tarkemmin huomisaamulla. Siihen saakka adios! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti