15. syyskuuta 2013

Hyppelyä ja pettinäyttelyitä

Vähän myöhässä, mutta no parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

Ensinnäkin tajusin juuri, etten ole tainnut muistaa postailla estejutskista blogissa sitten elokuun alun kisojen. Siksi yksi superhieno uutinenkin on jäänyt kertomatta. Nimittäin Taavi hyppi itsensä elokuussa ELIITTI MUTKALLE!! Nyt on Taavi kummassakin eliitissä. Myös hyppely siellä isojen jehujen luokissa on lähtenyt hyvin käyntiin. Taavi on kyllä kummallinen kani, ulkomuodoltaan ja painoltaan tykinkuula (taitaa olla painavin pupu eliitissä tällä hetkellä) ja niin se vaan liitää yli esteen kuin esteen vauhdikkaalla tyylillään. 

Tosiaan Palojoella oli näyttelyt ja estekisat elokuussa. Tänne en itse päässyt, mutta ystäväni vei kuitenkin puputtimet kisailemaan. Sieltä en nyt tarkemmin edes enää tuloksia muista, mutta petissä ei venakoilla mennyt sen erikoisemmin eikä esteilläkään pahemmin loistettu. Jambo hyppi kuitenkin hienosti vaikean suoran ja sai sieltä ekan klassauspisteen sekä sijoittui toiseksi. 

Seuraavat pippalot olivat Turussa pet-näyttelyn merkeissä. Nämä pidettiin jonkinlaisten messujen yhteydessä, vähän epäselväksi jäi kyllä mikä oli "teema" näillä messuilla, kun kaikkea löytyi laidasta laitaan. :D Täällä mukana oli Taavi & Toivo sekä tyttöjä edustamassa Nada. Toivo ja Nada keräsivät pisteitä itselleen 94,5 ja Taavi päätti palauttaa itsensä kerrasta petteilykartalle - pistein 95! Hyvin meni siis ja kumia ja luokkavoittajia tarttui mukaan, mutta en nyt muista kenelle ja mitä. Messuilla jaettiin vain kolme BIS- sijaa, siksi olikin vähän ylläri kun meidän pojat sijoittuivat BIS2 ja BIS3! Sentään isä vei vielä voiton pojasta, eli ei pääse Toivo vielä isälleen näyttämään pitkää nenää. ;)

Kuun vaihteessa oltiin Pyhtään perinteisessä kesänäyttelyssä, josta jo uml-tuloksia postailinkin. Myös esteet sujuivat siellä mukavasti, varsinkin sunnuntaina. Lauantaina esteillä ei niin kovin erikoisesti mennytkään. Helpossa kisasi Poksu, joka tiputti kaksi estettä harmiksi, vauhtia olisi kyllä riittänyt. Keskivaikean rata osoittautui haastavaksi pupuille, vaikka ei se omasta mielestäni vaikea ollutkaan. Stella meni kv:n neljällä ja Toivo sillä tuttuakin tutummalla perus kahdella. Toivo sijoittui kuitenkin luokassa toiseksi, mikä oli tietysti hyvin. Jambolla oli vähän koko viikonlopun pallo hukassa, mutka mentiin neljällä virheellä. Taavi taas starttasi lauantaina ensimmäiseen eliitti mutkaansa ja tunaroitsi vähän tyhmiä virheitä, pystyjä ja sen sellaista. Isot esteet menivät hienoilla hypyillä, mutta no, tämä onkin ihan Taavin tyylistä. Virheitä kertyi neljä.
Starlit Sky  "Toivo"

Sunnuntaina kisasivat keskivaikeassa taas Stella ja Toivo. Rata oli tällä kertaa suora ja se riemastutti varsinkin Stellaa. Stelly nimittäin tempaisi koko radan puhtaasti maaliin nopeasti loikkien, mutta voitto jäi kuitenkin parin sekunnin päähän. Eli kakkossija jäi saldoksi, mutta upea suoritus sähläneidiltä silti. Stella taisi ottaa vinkistä vaarin, kun sanoin etten tuo sitä enää kisoihin jos se taas pyörii ja pelleilee jotain radalla. Tyttö päätti sitten näyttää, että "pyh, osaanhan minä, en vaan usein viitsi!". Toivolle virheitä tuli taas ne perus kaksi helpoilta esteiltä, vähän kyllä ärsytti. Jampsuttimen vaikea oli vähän laimeaa loikkimista, virheitä tuli kuitenkin vain neljä. Taitaa olla Jambolta vähän into hukassa...

Yllätys päivälle tuli tällä kertaa eliitti suoralta, jossa Taavi liisi kummatkin kierrokset upeasti kahdella virheellä! Vieläkin harmittaa hiukan toisen kierroksen virheet, jotka olivat siis vesiesteen vinoon hyppääminen ja kolmosen hipaisu, josta yksi puomi putosi (hyppäsi liian läheltä). Kun Taavi pääsisi näistä turhista helpoista virheistä eroon niin, voi vitsi. Siinä olisi melkoinen esteotus käsissä, nimittäin isot esteet eivät kyllä tuota pienintäkään ongelmaa. No kaksi virhettä oli kyllä hieno suoritus ja tällä Taavi sijoittui toiseksi. Olin todella ylpeä pojan upeasta suorituksesta, Taavi se jaksaa aina vaan näyttää kyntensä uudelleen ja uudelleen joka lajissa.

Starlit Sky "Toivo"
Bock Royal "Poksu"

Petissä oli myös meiltä yksi kani, nimittäin Toivo. Pisteitä Toivolle tuli 91,5, mikä oli kyllä aika hassua, mutta no, pitää muistaa, että petissä on kyse lähinnä tuomarin mielipiteestä.

Postauksen kuvat on ottanut Siiri. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti