29. syyskuuta 2013

Takaisin talliin

Pupuiltakin loppui lomapäivät loppuviikosta, kun viimeisetkin ulkopuput siirtyivät sisälle. Osa porukasta olisi varmasti vielä mielellään asustellut kesäasunnoissa, mutta Jippo, Jambo ja Esme eivät enää oikein viihtyneet. Jambolla ja Esmellä alkoi ilmeisesti tulla vähän vilu. Jipolla  taas raivokäyrä alkoi nousta sen verta, että Stella sai jatkuvasti kyytiä. Onneksi nyt sisällä Jippo on käyttäytynyt vähän enempi ihmisiksi.

Pupujen sisätilat olivatkin hiukan probleema, sillä periaatteessa niitä ei vielä ole. Meidän heposista kahden on pitänyt lähteä pois viimeiset kaksi kuukautta ja olen kaavaillut kolmikolle ja mahdollisesti Stella&Jippo teamille tai jollekin muulle pariskunnalle tiloja yhteen tyhjäksi jäävään karsinaan. Siihen tulisi kaksi isoa aitausta entisten aitauksieni tapaan. No kopottimethan hengailevat täällä vieläkin, joten tiloja ei ole. Tehtiin nyt sitten niin, että kolmikko asustelee isossa aitauksessa, jossai asui ennen Myy. Miksi Myy asusteli yksin isoimmassa aitauksessa? Kuten jotkut varmaan muistavatkin, niin Myyn piti saada niitä poikasia noin kuukausi sitten. Myy jäi kuitenkin tyhjäksi, mutta en ole saanut aikaiseksi sitä vaihtaa pois poikaskarsinasta. Tiuhti, Jambo ja Esme olivat aivan onnessaan uudesta asuinpaikasta ja varsinkin Myyn mökkiin tekemä reikä oli heidän mieleensä. Tuossa häkissähän oli mökki, jossa oli kaksi erillistä pesää, eli mökin keskellä meni seinä ja kummassakin päässä suuaukot. Myy päätti sitten jyrsiä tuohon väliseinään reiän ja nyt koko mökin pääsee juoksemaan päästä päähän kerralla. Ja voi että, kun pienestä aukosta tunkeutuminen onkin pupuista hauskaa. Sitä en tiedä miten Myy onnistui tekemään levyyn reiän. Ilmeisesti Myy melkoisena täystuhona pystyy melkein mihin tahansa.

Viereisen häkin venskukolmikko hajosi myös valitettavasti. Kesäkuun pienokaisista kotiinjäävä tyttönen Feela sekosi uusista naapureista niin paljon, että alkoi tappelemaan siskonsa kanssa. Äidille teinihirviö ei vielä uskaltanut uhitella, mutta otin sitten siskon pois jengistä, ettei Feela aiheuta sille mitään vammoja. Eli Marianne ja Feela asustelevat nyt kaksin. Venskut kiinnostivat myös Tiuhtia, Jampsua ja Esmeä, kuten kuvista näkyy. Välillä vähän turhaksikin, sillä Esme tai Jambo puraisi Feelaa verkon läpi huuleen. Ilmeisesti pitää tuohonkin rakentaa umpinainen väliaita (niin kuin siinä olikin aikaisemmin, ennen kuin jotkut remppaintoiset asukit irrottivat sen... voi puput).

Jippo ja Stella asustelevat väliaikaisesti koirahäkissä. J&S saivat kotiinsa poikkeuksellisesti maton alustaksi, sillä Stellalla on ilmeisesti jonkin sortin puruallergia. Stella on aivastellut koko ikänsä silloin tällöin ja olen ollut tästä hyvin huolissani. Huomasin viime talvena, että aivastelua esiintyi aina siivouksen jälkeen tai pupujen kaivellessa. Myös boksissa ollessaan Stella aivasteli usein. Aloin epäillä, että Stella voisi olla allerginen purulle ja kyselin tästä muutamalta kasvattajatutulta. Tälläinen on kuulemma ihan mahdollista ja nyt kesän jälkeen todella näyttäisikin siltä, että Stella on puruille allerginen. Kesällä hiekkapohjalla asustellessa aivastelua ei nimittäin tapahtunut ollenkaan. Kisoissa taas aivastelu alkoi heti, jos purussa oli boksia. Kun vaihdoin boksiin Stellalle alusiksi patjat ja pyyhkeet, sekin loppui. Joka tapauksessa Stella ja Jipsu eivät uuden kämpän sisustusta pahemmin arvostaneet, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Aina niin mukavaa siivota pupujen häkkejä, kun seuraavana päivänä näky on taas yhtä pommin jäljiltä.


Seuraavan päivän "sisustus"
... thanx J&S!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti