26. marraskuuta 2013

Lemmikkimessut 2013

Taas kerran on taputeltu syksyn messuviikonloppu pakettiin! Viikonloppu vaati veronsa, mutta onneksi mulla oli maanantai vapaata eli sai chillattua hyvin messujen jälkeiset koomat pois. Puput tsempaloitsivat melko monipuolisesti messuilla, sillä meidän jengi oli edustettuna ulkomudossa, LeKan petissä ja esteillä. Ulkomuodossa oli näytteillä 13 venäläistä ja Hosuli, LeKan petissä edustivat Jambo, Toivo ja Hannah sekä esteillä jambo ja Taavi sekä vuoropäivinä Stella ja Toivo. En ole koskaan ennen lähtenyt 16 kanin kanssa näyttelyreissulle, joten voin sanoa, että perjantaina oli aikamoinen kynsienleikkaus ja boksien laittelu operaatio. Vaikka tosin vähän rutiinillahan se alkaa jo mennä, sillä harvemmin enää paljon alle 10 kanin kanssa tulee reissuun lähdettyä.

Lauantaina odotukset ja jännitys tiivistyi tietenkin enimmäkseen ulkomuotopuolelle ja Grand Galaan. Kerrankin sattui osumaan sopivasti, että melkeimpä kaikki kanit olivat juuri oikeassa karvassa. Odotukset eivät tosin tällä kertaa ihan täyttyneet, mutta joskus tämä on tälläistä. Kanit saivat kuitenkin ihan perushyviä pisteitä, venäläisille 7x 94 ja yksi 94,5 sekä muutama ysikolmonen. Mikki tosin sai 92,5, sille oli kertynyt painoa muutama gramma liikaa, hups... Hosulin pisteet olivat vähän pettymys, mutta toisaalta odotettavissa sen jälkeen kun juuri valmistunut tuomari kysyi Hosulin nähtyään viereiseltä, että mikä rotu tämä on. Hospe sai siispä 93, mikä nyt sinäänsä ei ole niin merkityksellistä, sillä Hosulilla on jo kolme sertia ennestään kasassa. Venäläisten ROP oli pisteillä 94,5 Alexander ja VSP pisteillä 94 Cinderella, eli GG-13 titteli saatiin pienestä pettymyksestä huolimatta. :-)

Lauantain toinen kohokohta oli tietystikin LeKan petti. Jambon kohdalla ei ollut odotuksia, sillä jostain kumman syystä ilmohetkellä ok turkki ja aivan puhtaan valkoiset tassut olivat näyttelypäivänä vaihtuneet keltaisiin tassuihin ja pöllyävään karvaan, jes. En tiedä miksi yleensä enää jaksan ilmoittaa muita kaneja kuin venäläisiä pettiin, koska ne eivät ikinä ole hyvässä kunnossa enää näyttelypäivänä tai sitten tuomari ei muuten vaan arvosta niitä. :D Venäläiset on niin helppoja, kivoja ja loistavia pettiotuksia! Jampsutin vihaa myös kynsienleikkuuta, mutta onneksi ihana kasvattaja leikkasi Jamboun kynnet aamusta, kun en itse illalla jaksanut tapella. Jambo sai loppuen lopuksi hyvät 93,5 pisteet, tosin en kyllä ymmärrä millä ansioilla, koska tassut ja turkki olivat mitä olivat, ehkä joku 91 olisi ollut realistisempi. ::D

Myös venskuttimet olivat petissä ja kuten sanottu, ne eivät koskaan petä. Niinpä Toivo saikin perushyvät 94,5 pistettä ja Hannah huikeat 96,5. Palkintojenjaossa (ilmeisesti) Toivolle tuli muutamakin lahjoituspalkinto, valitettavasti en kuullut mistä hyvästä. Ainakin herkkukori oli "upea uros" tms. Pikku Hannah Montana korjasi päivän lopuksi koko potin kotiin olemalla Best In Show 1! Olen tainnut kokonaan unohtaa blogissa mainita, että Hannah oli BIS2 Turussa. Eli tasaista nousua on ollut koko Hannahin pet-ura, ensimmäisistä näyttelyistä BIS3, toisista BIS2 ja kolmansista kirsikka kakun päälle, BIS1. Hannah on kyllä hieno neiti ja erittäin mukava luonteeltaan. :)

Kuvat on ottanut Henna. Pahoittelut kuvien vähäisyydestä,
mulla oli kyllä kamera mukana, mutta jostain syystä sitä
ei tullut ulkoilutettua koko viikonloppuna. :(Estepuoli oli sitten se missä tuli melkein koko viikonloppu melko kiinteesti pyörittyä, nimittäin tuomaroinnin ja yleisen järkkäilyn merkeissä. Vähän tuli kokeiltua myös pupuestekisojen selostajan roolia, mikä osoittautui välillä hieman haastavaksi, sillä taustatiedot olivat melko ristiriitaisia. :D Oikeasti mun piti kerrankin kiertää koko messut, mutta kyllä se nyt taas jäi pahemman kerran kesken, niin paljon oli kaikkea muuta.

Omien estepupujen tuloksilla ei kyllä pahemmin hurrattu koko viikonloppuna. Lauantaina keskivaikeassa hyppi Toivo ja tulosta en nyt tarkalleen muista, mutta todella laimeasti hyppely sujui eli hyvä jos maaliin päästiin. Vaikeassa oli Jambo, joka ei oikein osaa vaikeaa mennä ulkonakaan ja vielä vähemmän messuilla. Hyppely oli aika kamalan huonoa, joten jätinkin poitsun suosiolla sunnuntaina kotiin tyttöjen kainaloon. Taisi vain käydä niin, että Jamboun esteura tyssäsi vaikeaan. Noh, jos ei taidot ja into riitä enää, niin eihän sille mitään voi. Eliitissä oli sitten Taavi, joka aivan ultimate vihaa sisäkisoja. Ajattelin nyt kuitenkin totuttaa sitä hieman sisällä loikkimiseen, mutta lauantaina hyppelystä ei tullut oikein mitään. Sunnuntaina Taavi suostuikin jo yhteistyöhön, vaikka aamulla messuille lähtiessä osoitti kyllä mieltään melko äänekkäästi (mikä ei ole yhtään Taavin tapaista). Vaikka Taavin tunnusmerkki, eli kumipallomainen vauhti uupui, niin valtavia loikkia Taavetti hyppeli paikaltaankin. Virheitä kertyi sunnuntain eliittimutkalta 4, mihin olen oikein tyytyväinen. Ja kyllä taas huomasi radan jälkeen miten ylpeä Taavi oli siitä, kun tiesi että oli iloistuttanut omistajia. On se vaan niin mahtavan miellyttämishaluinen kani. Niin ja melkein unohtui, Stella oli sunnuntaina myös keskivaikeassa, mutta radan suunta ei yllättäen tyttöä miellyttänyt ja aika loppui siis kesken. En voi muuta sanoa kun voihan Stella, miksi tämän neidin pitää olla niin kamalan itsepäinen?

Monia omia kasvatteja tuli taas nähtyä messuilla ja myös ne pärjäsivät hienosti muunmuassa petissä, jossa esimerkiksi kasvattini Adelina "Jilla" oli BIS4! Myös Arizona eli Aksu pääsi vihdoin muuttamaan uuteen kotiin messuilta. Messujen rankkuudesta huolimatta oli taas kiva nähdä monia ystäviä ja pupututtuja saman viikonlopun aikana. :-)  Bongasiko joku lukijoista meidän jengiä?

Ps. Minulla oli yksi tärkeä tehtävä messuille ja se oli Hosulin rekisteröiminen - no arvatkaas muistinko? Saapa siis nähdä, koska tästä meidän touhuttajasta saadaan se muotovalio, kun en ikinä muista rekisteröidä Hospea...!

3 kommenttia:

 1. Minä bongasin! Ja samalla totesin, että jollen ihan väärässä ole niin me ollaan samassa koulussa :D Oon bloglovinin kautta seurannut sun blogia jo pidemmän aikaa, mutten ikinä aiemmin ole tajunnut.

  VastaaPoista
 2. Eihän teitä voinut olla huomaamatta! Upeita kaneja sulla! Ja hienosti selviydyit estekisojen tuomarointi/selostushommasta! :)

  VastaaPoista
 3. Iira, Oho jännä yhteensattuma! Piti itsekin stalkata enkä ollut kyllä minäkään ennen huomannut. :D

  Pupuninjat, kiitoksia kovasti. :) Heh, veikkaan että musta tulee seuraava antero mertaranta..:D or not

  VastaaPoista