8. joulukuuta 2013

Äijälä 7.12.

Eilen herätyskello soi siinä 4:15 ja eikun ylös pirteänä... or not. Määränpäänä oli siis Äijälän näyttely, jonne on meiltä ihan mukava ajomatka. Mukana oli kaksitoista kania, Hosuli ja loput venskuttimia. Venäläisedustuksesta huolehtivat siis Pahvi, Vincent, Alexander, Mikki, Vekku, Oka, Sinttu, Hannah, Nada, Feela ja Sera. Viime vuoden tapaan Äijälä kruunasi hienosti näyttelyvuoden.

Tuomareita oli kolme, heistä kaksi norjalaista ja yksi tanskalainen. Ensimmäiseksi arvosteluun meiltä meni Hosuli, soopelit kun ovat häkkijärjestyksessä ennen venäläisiä. Hospe sai tälläkin kertaa 93. Hosulin kuvio alkaa vaihtua hieman ja muutenkin se on väriltään todella vaalea. Aikuiselta soopelilta toivottaisiin hieman tummempaa satulaa (=tumma "alue" soopeli-kuvioisen kanin selässä) kuin mikä Hospella on. Muistin vihdoin rekata Hosun, joten nyt voisikin alkaa suunnitella muotovalio-anomuksen postittelua!

Suurin jännitys kohdistui tietysti venskujen menestykseen. Facebookin puolella meitä seurailevat saattoivatkin jo bongata, että hienostihan se meni. "Vanhat pojat" Vincent ja Pahvi saivat vihdoista viimein ne sertit, joita niille on metsästetty toista talvea. Yksi nuoristakin pääsi loistamaan, nimittäin valloittava pikku-Hannah vangitsi tuomarit hienolla esiintymisellään saaden ensimmäisen sertinsä. Pari viikkoa sitten Hannah sai messuilta melko huonot pisteet ja silloin kyllä harmitti, koska Hannah on upea ja nyt juuri mahtavassa karvassakin. Onneksi tällä kertaa löytyi neitiä arvostavia tuomareita.

Myös muilla venskuilla meni hienosti, Sinttu ja Mikki saivat 94,5 ja Vekku ja Sera 94. Loput saivat 93,5 pistettä, mitkä eivät ole huonot nekään. Pahvi oli rotunsa paras. Loppupäivä odoteltiinkin sitten BIS-kisaa. 95 pistettä ansainneita kaneja kertyi loppuen lopuksi 17, eli karsinta pöydälle tulisi olemaan tiukka. Kaksi kania oli saanut 95,5 pistettä, joten BIS-pöydälle karsiutuisi viisi kania. Tämän vuoksi tiesinkin, että kaksi venäläisistä tulee ainakin lentämään pois pöydältä. Niin kävikin ja venäläisistäni tuomarit valitsivat todella nopeasti Pahvin pöydälle. Pahvi poseerasi koko pöydällä vietetyn ajan todella hienosti paikallaan, joten minun ei tarvinnut juurikaan mitään sille tehdä. Pahvi päätyi viiden parhaan joukkoon ja yllätyin, kun heti sitä toisen kerran katsottuaan tuomarit päättivät sijoittaa Pahvin kolmanneksi eli BIS3 sija sieltä rapsahti. :)

Tykkään näyttelyissä käymisestä omien kasvattien kanssa kaikista eniten. Omalla (kovalla) työllä aikaan saatujen kanien menestys tuntuu aina paljon hienommalta kuin muiden omistamieni. Eilen tuntui erityisen hienolta, sillä esimerkiksi Hannahin kummatkin vanhemmatkin ovat oma kasvattamiani sekä Pahvi on emän puolelta kolmannen polven oma kasvattini. Oli mahtavaa, kun kaksi tuomareista tuli erikseen kättelemään ja onnittelemaan minua hienosta kanista. Samalla kun yritin ymmärtää norjaa ja tanskaa vajaavaisilla ruotsintaidoilla olin todella ylpeä omasta kasvatuksestani ja siitä, mihin pisteeseen olen jo päässyt.Best In Show 3  Pacaya* 
"Pahvi"

10 kommenttia:

 1. Huimasti onnea menestyksestä, voin vaan kuvitella fiilikset. Itsekin olin paisua ylpeydestä jo silloin kun Miina ekassa petissä oli PPK-pöydällä, joten sinänsä tiedän tunteen :D Voin myöntää olevani ehkä jopa hieman kateellinen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Omat kasvatit on aina erityisiä, koska tietää sen työn mitä niiden eteen on rämmitty ja kontattu. Onneksi huolellinen kasvatustyö palkitaan aina jossain vaiheessa. Vaikka tietysti eihän se näyttelemenestys ole ainot eikä tärkein saavutus kasvatuksessa, mutta kiva lisä sekin. :)

   Poista
 2. hieno pahvi! onks omistajansa ylpee :D

  VastaaPoista