1. joulukuuta 2013

Lempikanirotuni

Päätin toteuttaa tällä kertaa hieman erilaisen postauksen aiheesta, jota aina välillä minulta kysellään. Eli mitkä ovat lempikanirotujani?

Veläinen 

Tämä ei varmasti tullut kenellekään yllärinä. Taavin kautta venäläiset veivät sydämeni ja rotu on ehdoton lempparini, siksi sitä myös kasvatan. Venäläiset eivät varmasti sen suurempia perusteluja kaipaa.

Muita lempparirotuja:

Hollantilainen

Hollantilaisiin ihastuin heti ensimmäisissä näyttelyissäni. Kaunis pyöreä ulkomuoto ja hauska kuvio kiinnittivät huomioni. Myöhemmin olen ihastunut myös holskien mukavaan luonteeseen. Holskikuvio viehättää omaa silmääni kovasti ja arvostan holskikasvattajia, sillä kuvio ei todellakaan ole sieltä helpoimmasta päästä työstää. Itsekin kuviollisia kaneja kasvattavana ymmärtää hyvin haasteita, joita holskikasvattajat joutuvat työstämään. Holskeja löytyy myös monissa eri väreissä, mikä on hieno juttu. Oma suosikkivärini niin hollantilaisilla kuin yleensäkin kaneilla on sininen. Pitkään haaveilinkin sinisen hollantilaisen hankkimisesta jossain vaiheessa, mutta saa nähdä, ainakaan lähiaikoina meiltä ei löydy holskin mentävää aukkoa.

Meillä asustaa myös yksi holski. Tiuhtin hankin jonkun aikaa holskeja kuolattuani ja tämä neiti ei kyllä suinkaan holskirakkautta latistanut. Tiuhti on kerrassaan mahtava pakkaus ja omaa ihanan luonteen. Olen hyvin iloinen, että Tiuhti meille lopulta päätyi.

Wiener

Wienereihin kiinnostus ja rakkaus syttyi yhden vanhoista kaneistamme, Valkon, kautta. Valko oli rodultaan valkoinen ss wiener ja vaikka hankintahetkellä tällä ei juuri paljon painoarvoa ollut, niin Valko teki rodulleen kunniaa meillä. Valko oli hirmuisen kaunis kani ja hurmasi koko perheen erinomaisella luonteellaan. Valkon myötä wienerit alkoivat kiinnostaa minua heti näyttelyissä käynnin aloitettuani. Kaiken väriset wienerit ovat hienoja, mutta erityisesti pidän juuri näistä valkoisista sinisilmistä. Joskus harkitsin sinisen wienerin hankintaa, mutta Valkon ollessa vielä elossa toisen wienerin hankinta ei kuitenkaan tuntunut sopivalta. Valko oli niin oma persoonansa, että hänen piti antaa olla wiener talossa. Joskus ihailin myös kovasti pieniwienereitä, varsinkin kun löysin netistä kuvan valkoisesta ss pieniwieneristä. Kuulin kuitenkin jonkun verran huonoa sanottavaa niiden luonteesta, joka ei vastaa isompien wienereiden upeaa luonnetta. Siksi kuoppasin sen ajatuksen melko nopeasti.

Minulla on ollut kaksi wieneriä. Edesmennyt Valko oli aivan mahtava kani kerrassaan ja siksi Valkon kuoleman jälkeen aluksi valkoisia wienereitä oli hiukan hankala nähdä näyttelyissä, koska Valko oli niin rakas ja ikävä oli edelleen kova. Noin vuoden päästä alkoi tuntua, että aika uudelle wienerille olisi sopiva. Silloin Valtsu muutti meille. Aluksi uusi wiener tuntui vähän oudolta. Valtsu sai nimensä hieman kunnianosoituksena meidän Valkolle. Nyt Valtsu on asustellut meillä melkein vuoden.

Kalifornialainen

Jättivenäläinen on yksi sellainen rotu, joka on mielestäni hyvin kiinnostava. Tähän rotuun en ole koskaan tutustunut kovin tarkasti enkä ole ikinä nähnyt "livenä" nättiä kalifornialaista. Olen nähnyt kuvia muhkeista kalifornialaisista maailmalla, mutta ne yksilöt, jotka olen itse nähnyt ovat olleet vähän enempi ns. lättänää mallia, jonka fani en itse ole. Kalifornialaisia käytetään Euroopassa lihakaneina. Tämmöinen voisi olla kiinnostava tapaus joskus. :-)

http://galfvensjo.webs.com/infoaboutcalifornian.htm
http://irishgiantbreedrabbits.yolasite.com/welcom.php


Soopeli

No, tämäkään ei varmasti tarvitse sen kummempia perusteluja. Soopelit on oikein mukavia, joskin hieman luonteekkaampia kaneja. Kuvio on hyvin mielenkiintoinen, mutta haastava kasvatettava. Varsinkin siniset soopelit ovat lähellä sydäntäni.
2 kommenttia:

  1. Venäläisestä olen ehdottomasti samaa mieltä! Nuo kalifornialaiset näyttävät myös mielenkiintoisilta. Sellaisen kun joskus saisi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäläiset ovat parhaita. :) Alkoi itseäkin kutkuttamaan tuo kalifornialainen ihan kunnolla, ehkäpä joskus hamassa tulevaisuudessa...!

      Poista