2. joulukuuta 2013

Yllätysvauvoja

Eilen saatiinkin oikein kunnon ylläri pupujen parissa. En oikeastaan tiedä miten tämä on mahdollista, mutta Kismet on saanut poikasia! Kismet astutettiin kyllä kuukausi sitten Lukalla, mutta se ei antanut astua eikä ollut muutenkaan kiinnostunut. Kanit olivat vain hetken yhdessäkin, koska totesin astuttamisen turhaksi vaivaksi. Enkä kyllä muistaakseni niitä keskenään jättänyt kovin kauaksi aikaa, sillä yleensäkin seuraan astutettavia kaneja koko yhdessäolon ajan enkä puuhaile muuta sillä välin. Ilmeisesti jossain välissä oli kuitenkin ehtinyt pupulempi leiskua, koska muuten meillä ei olisi nyt vauvoja. :D

Vauvoja on kolme ja ne ovat syntyneet lauantain puolella, varmaankin iltasella. Eilen aamupäivällä Kismetin häkkiä siivoillessa vessalaatikosta löytyi hieman verta, josta tietenkin aiheutui välitön tarkistusoperaatio: onko kaikki neljä jalkaa ja kynnet tallella. Mitään vikaa ei löytynyt ja samalla varmistui, että Kismet reppana on jotenkin paljon hoikempi... Niinpä kurkistus "mökkiin" (100cm häkki), jonne Kismet oli aikaisemminkin rakennellut heinäpesää... ja sieltä löytyi lämpöinen karvapesä! Myöhemmin kurkkasin vielä, että kaikki on pesässä ok ja löysin heti pesän edestä kaksi kuollutta poikasta (luultavasti eksyneet pesästä ja paleltuneet). Kolme muuta vauvaa voivat hyvin ja pulleasti pehmoisessa pesässään. Syntymäajan päättelin siis poikasista ja myös Kismetin kunnosta.

Poikasista en laita kuvia tänne blogiin ennen kuin itse tulevat pois pesästään. En nää ideaa näin pienten pesäpoikasten kuvaamisessa, koska meillä syntyvät venäläiset ovat kuitenkin lähes aina samanvärisiä ja kokoerojakin on hyvin harvoin eli poikaset ovat käytännössä samannäköisiä kaikki. Kesällä joskus tulee napsittua kuvia aikaisemminkin, mutta näin talvisin kylmyyden vuoksi kurkistan vain pakolliset tarkastukset pesään. Sitten vanhempana poikasista tulee rutkasti kuvia tänne blogiin. :)

Myös Blida ja Myy ovat luultavasti tiineitä. Blida rakentelee jo heinistä pesiä ja samaa se teki keväällä ollessaan kantavana. Myy taas on niin totaalisen kamala tuholaisriiviö, että sen on pakko olla tiine tai en tiedä mitä sen kanssa tehdään. Olen aina väittänyt, ettei kanien karkaaminen tukevista häkeistä ole mahdollista enkä siksi ymmärrä esimerkiksi vahinkopoikasia. Myy kuitenkin todisti, että poikkeus vahvistaa säännön. Neiti nimittäin remppaili häkkinsä seinästä naulatun levyn irti ja SÖI sen jälkeen verkkoon reiän! Tihutyöt huomattiin onneksi ennen kuin aukko oli niin suuri, että siitä pääsisi Kismeten puolelle. Myy tosin on muutenkin aivan kamala tuholainen. Se on muunmuassa syönyt isoimmassa aitauksessa olevaan kaksiovisen mökin väliseinään ison kanin mentävän aukon. Väliseinä on kuitenkin melko paksua levyä ja kiinnitetty hyvin tukevasti, joten en tiedä miten se on edes saanut syötyä sitä lattian ja levyn reunan välistä. Tosin tämä Myyn askartelema reikä seinässä on osoittautunut kanien lemppariksi, muunmuassa häkin nykyiset asukkaat Tiuhti, Esme ja Jambo juoksevat siitä jatkuvasti läpi...

Ja koska minulla ei ole nyt pikkuisista kuvia ja olette aina välillä pyydelleet videoita, niin tässä video pikku-Kismetistä sisaruksineen seikkailemassa sisällä! En ole editoinut videota mitenkään, joten kannattaa ehkä välillä vähän hyppiä. Ajattelin kuitenkin, että tälläinen poikasvideo, vaikkakin vuoden vanha, voisi kiinnostaa teitä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti