13. tammikuuta 2014

Soopelit

Päivitetty venäläisesittely otettiin innolla vastaan ja sille varmasti olikin jo tarvetta. Samalla minulta kyseltiin samanlaista postausta soopeleista ja totesin, että miksipäs ei! Samalla haluaisin muistutella uudempia lukijoita, että venäläisten esittelypostaukseen löytää linkin venäläiset-sivulta ja kaikkien muiden kanien omiin esittelypostauksiin muut kanit-sivulta. Kaikista kaneista paitsi Stellasta pitäisi löytyä esittelypostaus ja eiköhän Stellankin vuoro olisi kohta puoliin saada omansa. Päivitin myös esittelypostaukset, joten niistä ei pitäisi löytyä enää mitään vanhentunutta informaatiota ja parilta pupulta saattaa löytyä hieman lisäyksiäkin... ;)

Quicksilver***
"Hosuli"
Stjärnebackens Skoijig - Fudgeeo CookieHosuli syntyi ainoana lapsukaisena äitinsä Tinken viimeiseen poikueeseen. Tavoitteena oli saada tästä poikueesta sinisiä venäläisiä, mutta toisin kävi. Aluksi Hosulin selviytyminen vähän huolestutti, sillä se kuitenkin syntyi ainoana poikasena suht kylmään vuodenaikaan. Onneksi kaikki meni mahtavasti ja Hosuli vietti lapsuuden päivänsä sellaisen pallomassun kanssa, että hoivaa ja ruokaa kyllä riitti. Heti pikkuisena Hospe oli todella vauhdikas vipeltäjä ja siitä keksin "Hosuli"-nimenkin. Niinhän siinä kävi, ettei hurmuriluonteella siunattua pikkusöpöläistä, joka syntyi vieläpä minun syntymäpäivänäni, voinut muuta kuin jättää kotiin.

Vanhemmiten Hosulista on kasvanut hyvin isänsä kaltainen pupu. Hosuli on todella seurallinen ja hyvin mielellään merkkaa ihmiset ja no, kaiken omakseen. Kertakaikkiaan hurmaava nuorimies. Nuorena Hosuli kasvoi nopeaa vauhtia, mutta jäi kuitenkin keskikokoiseksi kooltaan. Pojan kasvaessa alkoi myös varmistua se, että tässä meillä ei ole mikään ihan tavallinen poika käsissämme. Näyttelyt aloitettiin syksyllä Pyhtäältä ja paljon paremmin näyttelyura ei olisi Hosulin kohdalla voinut mennä. Tuloksena kolmesta ensimmäisestö näyttelystä oli kolme sertiä ja BIS1, 2 & 3 sijat eli tarvittavat pisteet valioitumiseen. Enää tuskin vien Hosulia näyttelyyn, sillä soopelikuvio on niin haastava pitää näyttelykunnossa ja tuskin voisimme paljon tätä paremmin enää menestyä. Keskitymme siis pusutteluihin vain kotona. :)

LU-13 Je t'aime
"Jayla"
GG-11 PG-11 Wish Me Luck - FIN MVA JaquarJayla syntyi pitkän odotuksen seurauksena. Olin vuosia yrittänyt saada aikaan sinistä soopelia. Hilleville sinistä lasta oikeassa rodussa ei koskaan syntynyt, mutta lapsenlapsi syntyi sentään. Jayla on luonteeltaan leikkisä ja touhukas nuori neitonen, jossa vauhtia riittää. Nuorempa Jayla oli ujompi, mutta nykyisin neiti on todella seurallinen ja utelias tapaus. Jayla on myös pärjännyt näyttelyissä mukavasti, saaden 94,5 pistettä sekä ollen rotunsa paras LU-näyttelyssä. Nykyisin Jayla viettelee kotielämää asustaen yhdessä äitinsä, veljensä ja mumminsa kanssa. Jayla on porukan ilopilleri, joka tuntuu välillä liikkuvan silmääkin nopeammin aitauksessa, nimittäin heti ihmisten ääniä kuultuaan Jayla liitää vaikka kesken unien ovelle. Jaylasta näkee myös, että tyttö on jengin nuorin, sillä energiaa ja innostusta joka asiaan riittää paljon muita enemmän. Jayla ja Toppe ovat kumpikin todella ihmisrakkaita ja monet illat olenkin viettänyt istuen maassa, kun nämä kaksi ovat vuorotellen tai samaan aikaan hyppineet syliini ja nuolleet minua. Ihanat pikkuhömpät. :D


Stjärnebackens Jekatherina
"Hillevi"
Brookside Marquis - Stjärnebackens Jemina

Hillevi on minulle aivan tajuttoman rakas otus, jonka kanssa on koettu vaikka ja mitä. Hillevillä on ollut nuoresta saakka taipumus joutua pienempiin ja suurempiin onnettomuuksiin. Ehkä juuri yhteiset koettelemukset ovat tehneet minulle ja Hilleville niin vahvan siteen. Hillevi on luonteeltaan äärimmäisen hieno kani, se on niin viisas ja arvokas, mutta silti hyvin rakastava omia ihmisiään kohtaan. Hillevissä on jokin erityislaatuinen asia, mikä erottaa sen suurimmasta osasta muista kaneista. En oikein osaa selittää tätä tarkemmin, mutta joillain ihmisillä ja eläimillä vain on tietty karisma luonnostaan, joka tekee niistä spesiaalitapauksia.


Hillevistä olen kirjoittanut pidemmin täällä.

2 kommenttia:

  1. Ei liity aiheeseen, mutta mistä mahtaa huomata jos kanilla on purentavika?

    VastaaPoista
  2. Ihan katsomalla purennan kanin huulia levittämällä. Jos tietää millainen oikea purenta on, niin huomaa helposti, jos ylähampaat on liian edessä tai vielä helpommin tietysti tasapurennan ja sen jos alahampaat on edessä. :)

    VastaaPoista