31. tammikuuta 2014

Vesikriisi

Kanilassa on ollut viime viikot melkoinen rumba vesien kanssa. Koska pullot jäätyy niin herkästi, vedet on vaihdettu lämpimiin noin kolmesti päivässä - aamulla, päivällä ja illalla. Tallista ei tietystikään lämmintä vettä saa, joten sitä on rahdattu kanilaan seitsemän 1,5L limupullon kera. Myös jäätyneet pullot pitää joka kerta tuoda sisälle sulamaan ja samalla tilalle tietysti uudet pullot täytettyinä lämpimällä vedellä. Vaikka paljon vesipulloja omistankin, niin ihan jokaiselle kanille kahta pulloa ei minullakaan ole. Niinpä osalla kaneista on ollut välillä vesikuppi sekä joskus aamuisin kiireessä on vettä kaadettu pupujen ruokakuppeihin. Kuulostaako rasittavalta? Voin sanoa, että tämä on juuri niin ärsyttävää, aikaavievää ja rasittavaa kuin miltä kuulostaakin. :D Onneksi noin viikko sitten lämpötila nousi sen verran, että vesipullot ovat pysyneet sulina. Mutta tänään taas kovan tuulen vuoksi lämpötila laski pikkuisen pakkasen puolelle ja heti osalla pupuista alkoi pullot jäätymään. Eli eiköhän siellä odota aamulla taas monen monta jäätynyttä juomapulloa, HUOH.

Vesipullorumbaan kyllästyneenä olen päättänyt olla jälkiviisas ja tilata halpismuovikupin jokaiselle pupulle ensi talveksi. Homma helpottuu huomattavasti, kun voi pakkasten iskiessä vaan kiskoa pullot pois häkeistä ja laittaa jokaiselle oman juomakupin. Kuppien sulattelukin on paljon helpompaa kuin jäätyneiden vesipullojen metallipillien. Päätin muutenkin investoida vähän juomapuoleen ja tilasin pupuille 15kpl uusia isoja juomapulloja! Kyllä nyt pitäisi riittää vedet ja ehkäpä kanit lopettaisivat myös rakkaan harrastuksensa juomapullojen repimisen.

Pullot tilasin Candycanelta ja tilauksen laitoin menemään maanantai-illalla. Olin aivan puulla päähän lyöty, kun keskiviikkona postitäti soitteli minulle, että olisinko kotona vastaanottamassa pakettia. Mitä ihmettä, saako meille, tänne metsän keskelle, kotiinkuljetuksen??! Tilasin ensimmäistä kertaa jotain eläimille nettikaupasta ja olin kyllä todella tyytyväinen. Toimitus oli paljon nopeampi mitä ajattelin ja kotiinkuljetus... kuinka luksusta. :D Saatampa joskus toistekin innostua nettishoppailemaan myös pupuille!2 kommenttia:

 1. http://www.zooplus.fi/shop/jyrsijat/hakkitarvikkeet/kulhot_vesipullot/juomapullot/393978
  Oletko näitä harkinnut koskaan, toki tuo sinun pullojesi määrä kertaa tälläisen pullon hinta, olisi kyllä aika kalliiksi tulevaa.
  Itsellä ei tästä kyseistä pullosta ole kokemusta ym. mutta helpottaisi varmaan jos saisi vaikka yhden tai pari talven ajaksi tälläisiä.
  Nyt olisi pienellä alennuksellakin, toki siltikin vielä aika hintava, ja pitäisi pistorasioita löytyä.
  Onko sinulla yhtään kokemusta näille? Itse olen joskus harkinnut mutta aina jää mietityttämään että onko tuossa jtn. huonoja puoliakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole kokeillut itse koskaan noita lämmitettäviä vesipulloja tai -kuppeja. Yhden kanin käytössä voisi olla kätevä, mutta tosiaan isommalle porukalle ei oikein toimi, kun pitäisi löytyä pistorasioita niin kauheesti. Meidän tallissa on muutenkin se ongelma, että tallin kanssa samassa sulakkeessa on älyttömästi kaikkea, joten siksi tallissa ei pysty pitämään lämmitintä talvisin. Viime talvena koitettiin aina päivisin puhaltaa lämmintä ilmaa, mutta ei siitä mitään tullut, kun sulakkeet vaan poksuivat. :(

   Mutta tuollainen pullo voisi olla ihan kätevä! Johto tosin täytyy sijoittaa jotenkin niin, ettei kani vahingossakaan pääse siihen käsiksi.

   Poista