4. tammikuuta 2014

Vuosi 2013 - Part 2

HEINÄKUU

Keskikesä meni pitkälti estekisojen merkeissä ja pupuja ulkoilutellessa. Itse olin töissä koko heinäkuun, joten parit kisat jäi välistäkin. Tämä näkyi postauksien määrässäkin, ne vähenivät jonkun verran. Vapaa-ajan halusi viettää mielummin ihanasta kesästä nauttien kuin koneella tapittaen.

Suurin yksittäinen tapahtuma oli heinäkuun loppuun sijoittuneet ensimmäiset estehypyn suomenmestaruuskilpailut. Itse olin näitä järjestämässä ja tietysti myös kisaamassa Taavin ja Jipon kanssa. Mukavat kisat olivat ja tänä vuonna sitten taas uudelleen. :) Täältä voit katsoa heinäkuun kilpailujen tuloksia.

ELOKUU


 Elokuussa vietin pienen hetken lomaa ja sitten olikin taas aika palata ah-niin-ihanaan arkeen. Elokuussakaan postailuinto ei ollut huimaa. Kirjoittelin mellko jälkijunassa kaikki tapahtumat. :D

Kesäkuussa syntyneet Mariannen muksut muuttivat omiin koteihinsa ympäri suomenmaata. Myös Topsulle löytyi vihdoista viimein se oikea ystävä Jaylasta. Melkoisen söpö pari he edelleen ovatkin, sisko ja veli.

Elokuussa käytiin Turun messuilla Lemmikkikanien petissä. Pojat pistivät parastaan, sillä Taavi oli BIS2 ja Toivo BIS3.

Elo-syyskuun vaihteessa taas käväistiin perinteisessä Pyhtään kesänäyttelyssä. Ulkomuotopuoli meni aivan ylitse odotusten, sillä soopelivauvamme Hosuli nappasi heti ekoista näyttelyistään sertin ja BIS3-sijan! Tämä oli kyllä upea hetki, sillä siniset soopelit olivat aikaisemmin intohimoni. Pyhtään näyttelystä voit lukea täältä,  estekisoista ja peteistä täällä.  Muutamat estekisat taisivat jäädä postaamatta, niin paljon niitä taas kertyi, että tuskin kukaan olisi jaksanut lukeakaan. :D

SYYSKUU


Syyskuussa postauksia tuli hävettävän vähän. Minulla taisi olla pienoinen kaamosmasennus päällä, sillä en ole yhtään talven ystävä heh... Hirveästi ei kyllä syyskuussa tapahtunutkaan. En kuvaillut paljon yhtään eikä kanilassa tapahtunut sen kummempia. Ulkokanit muuttivat kyllä sateisia kelejä sisälle turvaan, mutta muuten sitä perinteistä.

Lohjan näyttelyissä käytiin kuitenkin Valtsun ja Hosulin kanssa. Oli todella hämmentävää olla näyttelyssä vain kahden kanin kanssa. Koko ajan mietti, että "noniin nyt hakemaan ne loput 10 boksia autolle... ainii mulla on vaan nää kaksi". Lohjan näyttely meni kuitenkin enemmän kuin nappiin, nimittäin Hosuli otti ja voitti koko näyttelyn! Jos tämä hehkutus ei ole tuoreessa muistissa, niin täältä voi verestää muistoja. :D
LOKAKUU

Postaustahti alkoi palailemaan suht ennalleen, jes! Lokakuussa tuli kuvailtua ihmeen paljon, ehkä johtuen siitä, että ensilumi tipahti silloin. Onneksi se ei kovin pysyväksi sentään jäänyt.

Meidän kanilaan tuli uusi lauma, kun Jayla, Toppe, Hillevi ja Lyyti muuttivat yhteiseen kotiin. Tämä lauma onkin toiminut hyvin, mitään riitoja tai selkkauksia ei ole ollut. Meille muutti myös uusia kaneja, venäläisiä tietystikin. Salli ja Martti muuttivat meille Hopeakuun - kanilasta ja ovat mitä mahtavimpia tyyppejä kumpikin. :)

Tällekin kuulle riitti näyttelyitä, sillä 21. päivä lähdettiin Kaniyhdistyksen näyttelyyn Poriin kokeilemaan onnea. Tiet olivat tällöin aivan umpijäässä, joten matka oli hyvin mielenkiintoinen, mutta perille päästiin kuitenkin. Eikä se reissu aivan turhaksi sitten jäänytkään, sillä Hosuli että venäläiskasvattini Bock Royal saivat sertit. Bock Royal muutti pian näiden näyttelyiden jälkeen uuteen kotiin, missä siitä onkin pidetty kovasti. Hosulille kolmas serti taas tarkoitti sitä, että sillä oli nyt tarvittavat laput muotovalioksi anomiseen kasassa. No, tuollaisen hakemuksen täyttäminen voi kuitenkin olla hyvin rankka ja aikaavievä tehtävä, joten siksipä postitinkin sen vasta tällä viikolla. Onneksi sillä nyt ei varsinaisesti ole kiire. Lisää hypetystä Porista löytyypi täältä .

Lokakuun viimeisenä viikonloppuna olikin vuorossa pettinäyttelyt Humppilassa. Nämäkin skabat menivät oikein hyvin, sillä Hannah oli BIS4. Tarkempia muisteloita löytyy täältä.

MARRASKUU

Vuoden loppua kohden näyttelyitä riitti ja marraskuussa pupuiltiin kokonaisen messuviikon lopun verran sekä pyörähdettiin myös Turussa. Jälkimmäisestä olen unohtanut kirjoittaa kokonaan blogiin. Turussa oli Kaniininkasvattajien ulkomuoto ja Lemmikkikanien pet. Tulokset olivat taas hyviä, sillä Pahvi sai täällä 95 ja oli ROP sekä RYP (= paras pienten kanien roturyhmästä). Petissä Hannah vetosi tuomareihin viehätysvoimallaan ja sijottui BIS2:ksi.

Lemmikkimessuilla osallistuimme esteille, Grand Galaan ja Lemmikkikanien pettiin. GG oli tänä vuonna meidän osalta ehkä pienoinen pettymys, vaikka tulokset olivatkin hyviä ja Alexander oli ROP ja Sinttu VSP. Olisin kuitenkin odottanut edes jollekin vielä himpun verran parempia pisteitä, sillä kanien kunnossa ei ainakaan ollut valittamista. Pet-puoli pelastikin messut, sillä Hannah tykitti aivan uskomattoman hienosti 96,5 pistettä ja BIS1-sija. Lisää messuista voi lukea täältä.

Myös Stellan ja Jipon yhteiselo päättyi siihen, että Jippo kiusasi Stellaa kamalasti. Kummatkin ovat olleet nyt yksinään paljon tyytyväisempiä, vaikka Stellan kohdalla asiaan on tulossa muutosta. ;) Pitkästä aikaa kanilaan syntyi myös pupuvauvoja, sillä 29. päivä Kismet sai kolme pienokaista vähän ylllärinä, koska oletin, ettei se olisi tiine.

JOULUKUU
Päätin pitää blogissa "joulukalenterin" eli postata joka päivä. No tämähän meni aivan pieleen...

Vuoden viimeiset näyttelyt olivat jo perinteeksi muodostunut Äijälän ulkomuoto. Aina vähän hirvittää lähteä näin pitkälle näyttelyyn. Jos arvostelut menevät aivan penkin alle, saattaa pitkä ajomatka vähän harmittaa. :D Onneksi näin ei käynyt, vaan Äijälä oli venäläisten kannalta vuoden onnistunein näyttely. Vincent, Pahvi ja Hannah saivat sertit sekä Pahvi oli ROP ja sijoittui BIS3 sijalle. Sai olla hyvällä syyllä ylpeä omasta kasvatuksestaan. Tarkemmin päivästä voi lukea täältä.

Toinen poikue syntyi myös ihan joulun alla, kun Blida sai 4 pienokaista. En ole varmaan kunnolla edes maininnut vauvoista täällä, mutta tosiaan niitä on kaksi sievää tyttöä ja kaksi poitsua. Huonoja uutisia on myös ollut, nimittäin Hillevi on sairastanut oikein urakalla. Saa nähdä miten tytön kanssa käy. Mistään uudesta taudista ei ole kyse, vaan kyseessä on ihan Hiltsun pidempi aikaiset riesat. Voisin ehkä kirjoitella tästä tarkemmin joku toinen päivä.

-----
Ja vielä kolmas postaus olisi tulossa näitä uuden vuoden höpinöitä, tavoitteista, VH-listoista ja sen sellaisista. Vieläkö jaksatte, vai tuleeko jo korvien lisäksi silmistä ja nenästäkin ulos nämä vuoden vaihtumisen hulinat?

2 kommenttia: