11. helmikuuta 2014

Poikasvideo

Eilen tuli pitkästä aikaa kuvattua video, jossa esiintyvät meidän ihanat pienet ja vähän isommat poikaset. Videoita ei olekaan pieneen hetkeen tullut otettua ja tapellessani youtuben kanssa muistin taas miksi... :D Tässä kuitenkin samalla vielä hieman lisää poikueiden kuulumisia.

Kismeten kolmikko sai nimet jo monta viikkoa sitten, pojasta tuli Suffeli ja tytöistä Daimerina ja Susutte. Suffeli pääsi samaan kotiin viime keväisen Toivon ja Blidan poikasen kanssa. Suffelilla on sujunut hienosti uudessa kodissaan. Näistä poikasista Daimerina eli "Jade" jää kotiin ja "Susu" muuttaa kohta myös kotiin, jossa asustaa jo yksi kasvattini. 

Blidan vauvat tulevat perjantaina luovutusikään, joten niillekin pitäisi alkaa suunnitella nimiä - iiks! Näistä yksi naaras ja uros jäävät kotiin ja toinen naaraspoikanen on varattu, mutta yksi uros on vielä vapaana tästä poikueesta. 

Katsoin Sintun vauvojen sukupuolet lauantaina ja poikueesta tulikin melko naarasvoittoinen - saldo oli nimittäin neljä tyttöä ja yksi poika! Tänään näin myös ensimmäistä kertaa kaksi vauvoista oma-aloitteisesti ulkona pesästä. Toinen vauvoista juoksi hirmuista vauhtia Sintun perässä ympäri häkkiä. Pikkusissi yritti tietysti päästä äitinsä maitobaarille ja yritystä ei ainakaan puuttunut, sillä poikanen hyppäsi jopa mökin katolle äitinsä perässä!

Myyn vauvoille kuuluu hyvää ja ne voivat pulleasti. Vähän vilpoiset ilmat ovat kuitenkin tehneet tehtäväänsä, sillä vauvat ovat melko nokisia tapauksia. 

Stella mokoma ei sitten vauvoja tehnytkään. Lähes aina lainatessani vierasta urosta omalle kanilleni naaras jää tyhjäksi. Omilla pupuilla astetut naaraat taas eivät jää juuri koskaan tyhjiksi. Vauvoja pitäisi kuitenkin syntyä kohta, sillä Mariannen pitäisi saada huomenna poikasia. Saa nähdä miten käy. :)

Tässä kuitenkin sitä videota, jonka sain vihdoista viimein youtubeen. Poikasten lisäksi Oswald pääsi esiintymään loppuun, kun poitsu niin kovasti halusi osallistua videon kuvaukseen. :D

11 kommenttia:

 1. Monta pupua teillä on yhteensä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Määrä vaihtelee aika paljon, yritän pitää määrän siinä 30-40 aikuista kania. Silloin kun on poikasia, on tietysti vielä muksut päälle. Tällä hetkellä aikuisia kaneja on 34 ja tähän päälle talvella syntyneet poikaset (eli vähän liikaa, koska muksuja pitäisi kohta siirtää omiin häkkeihin :D).

   Poista
 2. Vauvojavauvojavauvojaaa :3 Miksei meillä, nyyh D:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noo kyllä ne sotkeekin.... Itse nykyisin sen pari viikkoa jaksaa nauttia pienistä vauvoista ja sen jälkeen sitä haluaisi jo, että ne kasvavat aikuisiksi. :D Aikuiset kanit on jotenkin paljon kivempiä!

   Poista
 3. Voi, saipas hymyä aikaiseksi katsella vauvojen menoa.
  Kunpa meilläkin pomppisi pikkuisia vipeltäjiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :( Niin surulla seurasin teidän pienten kohtaloa, mutta eiköhän se tuuri käänny vielä sielläkin (tästä muistinkin, että olen unohtanut vastata spostiisi)

   Poista
 4. Oletko tulossa klaukkalaan näyttelyihin ja onko yhtään naaras poikasta vapaana?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tulossa klaukkalaan ja vapaita naaraspoikasia on 20.1. syntyneessä poikueessa ja itseasiassa videollakin esiintyneen Susutten varaus peruuntui juuri, joten Susukin etsii itselleen omaa kotia. :)

   Poista
 5. Okei täytyy miettiä :)

  VastaaPoista