9. helmikuuta 2014

Pornainen 8.2.2014

Eilen käytiin hiukkasen näytseilemässä pupujen kanssa. Itse tosin saavuin paikalle vasta päivällä, sillä aamun keinuin vielä itämeren aalloilla risteilyn merkeissä. Puput tosin pääsivät jo aamusta paikalle ystäväni Minnan ja äitini avustuksella. Vähän väsytti kahden päivän huonojen yöunien jälkeen ja laivan keinuminen myrskyssä paluumatkalla jäi pahasti päälle ja minusta tuntui vielä illallakin siltä, että lattia heiluisi puolelta toiselle. :D Olin siis hyvin iloinen, kun näyttely loppui kerrankin aikaisin, jo kolmen jälkeen!

Pupuja en pöydällä nähnyt, mutta hyvin niillä oli mennyt. Valtsu sai 94,5 pistettä ollen niillä rotunsa paras, tosin taisi olla taas ainoa wiener näyttelyssä? Valtsulla oli taas korvat puolitangossa, mitä kuvia katselin... oivoivoi. Venäläisillä oli tasainen linja tälläkin kertaa, suurin osa sai 94 pistettä. Sera sai 93,5 leukapussin vuoksi ja Nada taisi saada 92,5, mitä en kyllä ihmettele, sillä Nada on vähän hylje ja se lahnaa aina pöydällä. Taitaa silläkin olla leukapussin alkua. Nadan pisteillä ei kuitenkaan ole niin väliä, sillä en aio käyttää sitä jalostuksessa tai käyttää näyttelyissäkään enää. Nadalla on ollut aivan kamala murkkuikä tällä hetkellä ja edellytän jalostuskaneiltani hyvää luonnetta. Pitää katsoa kunhan Nada tuosta toivottavasti alkaa rauhoittumaan, niin mitä sen kanssa keksitään. :)

Pomppasin taas vähän aiheesta, mutta takaisin venäläisten tuloksiin. Pahvi sai 94,5 pistettä ja oli ROP vissiinkin kolmatta kertaa peräkkäin? Serti jäi saamatta tällä kertaa voimakkaan nokisuuden eli kulmakarvojen vuoksi... Olen itse eri mieltä tästä "voimakkaasta nokisuudesta". Voimakkaasta nokisuudesta voidaan puhua silloin, kun tummaa väriä on koko silmän ympärillä. Haaleat kulmakarvat on kaukana siitä enkä ole ikinä nähnyt kenenkään tuomarin vähentävän niistä pisteitä - eikä pitäisikään. Veikkaampa, ettei vahvan kuvion omaavia kulmakarvattomia talvella kovin helposti löydy tälläisestä väristä, joka on hyvin herkkä lämpötilalle. Mutta no, tuomarilla on tietysti tulkinnan vapaus ja ei siitä sen enempää - hyvät pisteet kuitenkin Pahville!

Kuvat päivän Best In Show -kaneista, tosin BIS7 kanista kuva valitettavasti ei onnistunut . :-(
2 kommenttia:

 1. Ihan kiitettävästi teillä on kuitenkin mennyt! :)
  Suloisia kaneja on kuvissa. :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep :) Hienoja kaneja oli pöydällä taas kerran!

   Poista