18. helmikuuta 2014

Uusia tuulia

Edellisessä postauksessa kerroin paluumuuttajasta ja nyt yhdestä lähtijästä. Yleensä muuttavista pupuista tulee mainittua vain sivulauseessa, mutta nyt on kuitenkin kyse sen verran spesiaalimmasta neidistä, että halusin laittaa vanhoja kuvia esille muistoksi. Tosiaan harkinnan jälkeen päädyin siihen, että Lyyti muutti kolmisen viikkoa sitten uuteen kotiin. Päädyin tähän ratkaisuun Hillevin tilanteen vuoksi, sillä Lyyti on ollut aina eniten Hillevin kaveri ja ajattelin, että se voisi olla vähän ulkopuolinen lapsiensa seurassa. Lyytiä tulee kyllä kova ikävä, sillä Lyytin kanssa on koettu niin paljon heti ensimmäisistä viikoista alkaen ja ehkä eniten silloin - olihan Lyyti ainot lapsi ja sen selviäminenkin aluksi vähän kiikun kaakun. Lyytille löytyi onneksi aivan mahtava koti, jonka kanssa ollaan oltu paljon yhteyksissä ja selkeästi Lyyti nauttii olostaan siellä. :)

Heräsin tässä viime viikkoina pieneen ongelmaan kanilassani. Minulla nimittäin on kymmenkunta kania, jotka ovat pelkästään lemmikkejä. Eikä tähän määrään ole laskettu edes niitä leikkaamattomia venäläisuroksia, jotka eivät tule meiltä koskaan lähtemään ja tiedän sen hyvin. Kuviorodun kasvattaminen taas ei onnistu muutaman kanin voimin ja siksi venäläisiäkin täytyy olla reilusti. Tilasta ei sinäänsä ole pulaa, mutta pitäisin mieluiten kanien määrän siinä kolmenkymmenen kieppeillä koko vuoden, jotta kaikkia ehtii huomioida tarpeeksi. Välillä tuntuu, että osa lemmikkikaneista jää vähemmälle huomiolle kuin venäläiset. Siksi olenkin pohdiskellut pitäisikö osasta luopua, jotta ne jäljelle jäävät saisivat enemmän huomiota osakseen, niin kuin lemmikkien kuuluukin saada. Lemmikkipupuista löytyy se jengi, mitkä ovat ne aivan ykköset minulle ja joista luopuminen ei tulisi kyseeseenkään. Loput ovat todella mukavia kaneja ja pidän niistäkin valtavasti. Siksi onkin jotenkin kamalan hankalaa laittaa kaneja järjestykseen ja miettiä kenet pitäisi. Mutta no, täytyypä tässä pohtia tilannetta ja katsoa mitä keksin. Tosin täytyy olla ihan tyytyväinen, ettei Stella saanut niitä poikasia. Tähän saumaan uusi estepupu ei vaan istu, vaikka Stellan vauva olisikin ihana.Vaikka harkitsenkin kaikki poikueet todella tarkkaan, niin välillä käy näitä, että parempi suunnitelma tipahtaa jostain juuri silloin, kun olet toteuttamassa edellistä.

Näiden syvällisten pohdintojen jälkeen kuitenkin niitä kuvia!6 kommenttia:

 1. Aivan ihana kuva tuo viimeinen! :)

  VastaaPoista
 2. Todella suloinen yksilö ja ihania kuvia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyyti on aivan mahtityttö, mutta onneksi hänelle löytyi myös aivan mahtava koti, jossa tytöstä pidetään aivan varmasti hyvää huolta. :)

   Poista