30. toukokuuta 2014

Kauhukolmikko

Olen usealla eri siivouskerralla nappaillut kuvia meidän kauhukolmikosta, eli Tiuhtista, Esmestä ja Jambosta, ja nyt päätin koota näistä arkinapsuista ihan oman postauksen.Minulta usein kysytään, miksi en pidä venäläisnaaraita yhdessä tai muutenkaan kaneja mielellään laumoissa. No, tässäpä näkyy nyt syy numero yksi: mitä enemmän kaneja samassa häkissä, sitä kamalampi sotku! Tiuhti, Jampsu ja Esme ovat kyllä hyvä varoittava esimerkki, sillä ne ovat aivan järkyttävän sotkuinen jengi yhdessä. Yksin asuessaan jokainen näistä kaneista on ollut täysin vessasiisti (vaikea uskoa). Yhdessä kauhukolmikko myllää puhtaat ja likaiset purut niin sekaisin keskenään,  että siivouspäivänä häkkiin ei jää yhtään puhdasta purua. Siisteystasosta kertoo hyvin Esmen viime siivouskerran tempaus. Neiti nimittäin päätti pissahädän yllättäessä siirtää takapuolensa hieman tason reunan ylitse ja lorotella huolettomasti suoraan siitä alas lattialle... Eihän tälle voinut loppuen lopuksi kuin nauraa, vaikka ensimmäinen ajatukseni olikin: "are you fucking kidding me?!"Täydellinen siivous tehdään viiden päivän välein, vaikka useamminkin tulisi kyllä tarpeeseen. Useamman kanin omistajana on kuitenkin pakko hieman miettiä ajan- ja kuivikkeiden käyttöä, joten ihan joka toinen päivä ei voi tyhjentää kokonaista häkkiä.
Se sitten siivoushöpinöistä! Possumaisuudestaan huolimatta tämä jengi on kyllä aikamoisia mammanmussukoita. 

7 kommenttia:

 1. Eli et pistä kaneja asumaan yhdessä koska ne sotkee liikaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli "syy numero yksi", eli ei taida olla ihan ainoa syy. Näyttelykaneja pidettäessä (varsinkin turkkirodun kanssa) joutuu hieman miettimään että repiikö joku kaveri vahingossakaan sen karvoja. Sitten kun näyttelyura on ohi, niin voi hyvinkin laittaa yhteen asumaan jonkun kanssa :)

   Poista
  2. Kirjoitin ehkä vähän epäselvästi, mutta tarkoitin tuolla lauseella useamman kanin laumoja. En nyt muutenkaan järin välitä tästä valloillaan olevasta trendistä, että mitä useamman kanin saa tungettua samaan jengiin sitä hienompi homma. Kuten Amanda yllä sanoikin, niin näyttelykaneja ei muutenkaan pidetä useamman kanin laumoissa ihan turkkia ajatellen (joskin meillä kyllä asustaa aika usein tytsyt joko maman tai siskon kanssa). Pareittain meillä asustaa melko monta kania, mutta laumojen yhdistelyssä en nää ideaa. Kani kun ei siitä onnellisemmaksi tule onko niitä kavereita yksi vai neljä, vaan oikeastaan päinvastoin - yleensä laumoissa on aina yksi-kaksi heikompaa, joita vähän nokitaan koko ajan. Kani pärjää myös vallan mainiosti ilman kaveria, jos sille järjestetään tarpeeksi tilaa ja virikettä ja kaikki kanit eivät edes halua/kykene asustamaan toisen kanin kanssa (mm. täällä leikattu uros Jippo). Koska meillä riittää hyvin tilaa (ts. jokaiselle kanille olisi tarvittaessa omakin koppi), niin pidän mieluiten kanit yksin tai pareittain, jolloin niille jää enemmän asuintilaa kania kohden ja myös ihmishuomiota.

   PS. Enkä tainnut sitä aivan noin kirjaimellisesti tarkoittaa, sillä asustaahan tämäkin jengi kuitenkin sotkuisuudestaan huolimatta yhdessä. Jos tässä olisi siivouslaiskuudesta kyse, niin eiköhän siihen tepsisi ennemminkin kanien vähentäminen kuin jokaisen asuttaminen yksikseen. ;)

   Poista
 2. Hah :D Olen täysin samaa mieltä kanssasi että mitä enemmän kaneja samassa häkissä sitä suurempi sotku ja kun joka toinen päivä ei voi tosiaankaan koko häkkiä tyhjentää, alkaisi jo naapuritkin ihmettelee sitä roskapussien määrää kun rivarissa asutaan ;D

  VastaaPoista
 3. Joukossa tyhmyys tiivistyy vai mites se nyt meni.... :D Nämä ovat kyllä kanssa semmoisia veijareita, kun pitää jatkuvasti vielä kaivaa noita alusia edestakaisin, ettei nyt vaan yhtään jäisi puhdasta kohtaa heidän kotikultaansa. :D

  VastaaPoista
 4. Meidän kaneista parivaljakko Miina&Paavo ovat sellainen sottaduo ettei todellistakaan. Juurikin tuo, että kaikki purut kaivellaan sekaisin. Periaatteessa käyttävät kyllä yhtä nurkkaa jätöksilleen, mutta käytännössä siitä ei ole mitään hyötyä, kun kaikki on kuitenkin sekaisin.

  Eikä siinä kaikki, sillä Miinalla on tapana repiä heinäkaukalosta kaikki heinät lattialle. Siellä sitten heinätkin kaiken pissa-papana-purun seassa ja täytyy vain lisää laittaa heinää kaukaloon.

  Ah, on ne niin ihania! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu näillä, heinät ja ruoho pitää sekoittaa puruihin - tosin ruohot napsitaan sitten vielä sieltä sotkun seasta suuhun! Siivouksen koittaessa Tiuhtilla on aina hirveä hätä, ettei kukaan vaan ota häneltä yhtäkään heinää tai ruohoa pois. Niinpä neiti yrittääkin aina hirveällä kiireellä syödä kaikki jämät parempaan talteen. Eihän hyvää ruokaa voi pois antaa. ;)

   Poista