15. marraskuuta 2014

LU 2014 & Lemmikkimessut

Joko haukotuttaa messupostauksien tulva pupublogeissa vai vieläkö jaksatte painaa yhden postauksen verran messukuulumisia? :D Pahoittelen onnetonta kuvasaldoa, ensi näytseissä lupaan tsempata!

Omalta osaltani messuvalmistelut starttasivat jo perjantaina. Aamupäivä sujui pupujen kynsiä leikellen ja kamoja pakkaillen. Aikamoinen urakka oli viidentoista kanin kynsienleikkuu (vähemmän kuluneet kynsisakset täytyy myös laittaa ostoslistan kärkeen). Iltapäivästä hurautettiin Helsinkiin ystäväni Minnan kanssa laittelemaan estekaneja messukuntoon.


Perjantailta jäi vielä hieman tekemistä aamuksi, joten lauantaina saavuttiin messuille siinä hieman ennen kasia. Puput saatiin kohtuukivuttomasti kahdella kärryllä sisään messuhalliin ja venäläiset taisivatkin olla ensimmäiset puput näyttelyhäkeissä. Oma aamupäiväni kului esteitä tuomaroiden ja selostaen, ja tietysti myös venskuttimien arvosteluita hieman jännäillen.

Kyseessähän oli siis LU-näyttely eli vapaasti suomennettuna "suomenmestaruusnäyttelyt". Aika arvokas tapahtuma siis ja tavallaan vuoden kohokohta näyttelypuolella. Tein pisteistä tuollaisen taulukkojutskun, joten sieltä voitte vilaista tulokset. Merkkasin kanin nimen perään nimikirjaimilla myös arvostelleen tuomarin, joten tästä voi hiukan katsella myös eroja tuomareiden välillä. Viikonlopun iloisin yllätys oli Aksun vihdoin ja viimein nappaama serti, ja siihen vielä lisämausteeksi rotunsa paras! AksuPaksukainen (huom. yleinen lempinimi tälle kullanmurulle) on jo vähän "ukkoutunut" näöltään, joten olin jo aika luopunut sertihaaveista. Täytyy tunnustaa, että ensin luulinkin, että ruusukkeet oli vahingossa jaettu väärään häkkiin. :D Nyt on saatu koko yläkerran kolmikolle (Pahvi, Aksu & Vincent)  vihdoista viimein ne sinivalkoiset rusetit! 

Venäläiset saivat paljon kehuja norjalaiselta tuomarilta. Erityisen paljon kehuja keräsi Nevi, johon kaikki tuomarit olivat erityisen ihastuneita, ja joka onkin kieltämättä todella hieno uros. Valitettavasti Nevin pisteet vähän kärsivät korvasta bongatuista valkoisista karvoista, mutta ihan mukavasti meni kuitenkin näinkin. Velian tuloksesta olin myös mielissäni, sillä tyttö alkaa lähentyä astutusikää ja vähän kauhulla odotan hälle tupsahtavan leukapussin hetkenä minä hyvänsä. Onpahan nyt ainakin jonkunlaiset pisteet sitten takataskussa, ellei sertiä ehditä enää metsästää. Siihen Velialla kyllä nimittäin olisi hyvät edellytykset. 

Sunnuntaina näyttelypuolella ei ollut enää juuri mitään häppeningiä, sillä nykyisin ei enää kaiketi lasketa palkintolistaa tai jaeta kunniakirjoja rotujen parhaille edes LU:ssa. Siellä siis puput lähinnä mussuttivat porkkanaa ja söpöilivät messuvieraille, minkä taisivatkin hoitaa hyvin. Damon ainakin pääsi selfieisiin usean messuvieraan kanssa koko päivän jatkuneen häsläämisen ja hyppimisensä vuoksi. :D

Oswald palkittiin myös suloisesti näyttelyn parhaana veteraanina herkkupalkinnoin. Ilmoitin Oswaldin näyttelyyn, koska suunnitelmissa on pallien poisto lähiaikoina ja ajattelin, että jospa nyt kuitenkin kokeiltaisiin vielä kerran kolmatta sertiä... Vähän turhan vanha näyttelykaniksi Oswald on, että sellaisiin suorituksiin enää kykenisi, mutta olihan tuo palkinto aika herttainen yllätys.

Kanila on tyhjentynyt viime viikkoina ihan urakalla, kun useita nuoria venskuttimia on muuttanut uusien omistajiensa hoiviin. Messuilla sama linja jatkui, kun ilopillerimme Vili matkasi omaan kotiinsa. Myös Hannahin lapsukainen Lucy lähti messuilta maailmalle. Lisäksi Hosuli lähti majailemaan joksikin aikaa Turkuun, josta Hosu palailee varmaankin joulun tienoilla kotiin. Vierailun syy jääköön vielä salaisuudeksi...


Kaiken kaikkiaan erittäin mukava, vaikkakin raskas ja työntäyteinen viikonloppu.  Tosin mielestäni se maanantainen ydinväsymys vähän niin kuin kuuluu messukokemukseen. Tänä vuonna myös tein  tavastani poiketen pupuille yhden ostoksen; varakodiksi 140-senttisen tehdashäkin hyvällä messuhinnalla!

4 kommenttia:

 1. Kyllä joo vähän haukotutti nää lukuisat messupostaukset, varsinkin kun en itse ollut paikalla, mutta jaksoin lukea tämänkin! Ja sun pupuillahan meni hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, vähän sama vika itselläkin vaikka messuiltua tulikin! Olisin kovasti halunnut myös kirjoitella sunnuntain sähkökatkosta jaarittelut, mutta eiköhän sekin juttu ole jo niin monessa blogissa puitu, ettei taida enää mitään mielenkiintoista irrota. No, onneksi nämä messupostaukset alkaa olla jo ohitse ja kaksi kertaa vuodessahan ne vaan on, joten ehkä me selvitään. :D

   Poista
 2. ensimäinen messupostaus, jonka jaksoin lukea kokonaan läpi! :D hienosti mennyt ! onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiitos paljon! :) Hyvin meni kyllä puputeilla ja Neviäkään ei jaksanut montaa päivää harmitella. Onneksi uusia näyttelyitä tulee aina!

   Poista