11. tammikuuta 2015

VUOSI 2014 - osa 2

HEINÄKUUSSA

...vietettiin aikaa myös ihan vain kotosalla kanilaa remppailen ja pupulapsosia vieläkin ihastellen. Kuumien säiden vuoksi kaneja ei tosin voinut ulkoiluttaa kovin kauan, sillä reppanat olivat nopeasti ihan läkähdyksissä. Myös kesän ajan ulkona asustelleet lemmikkipuput joutuivat silloin tällöin evakkoon kanilaan "viilentymään". Mutta silti, en missään tapauksessa valita kesän kuumuudesta. :D

Uusia ystävyksiä syntyi, kun Toppe, Blida ja Kismet muuttivat yhteen - maailman ihanin halikolmikkoni. Myös Jippo sai taas kokeilla ystävän kanssa asustamista ja sai toverikseen Seran. Valitettavasti pari on nyt jo jouduttu erottamaan toisistaan Jipon huonon käytöksen vuoksi...

Estehypyn SM-kisat kisattiin heinäkuun loppupuolella ja siellä käytiin "edustamassa" Taavin kanssa.... Ihan nappiin ei siis mennyt se reissu, mutta Taavi taitaakin olla jo vähän eläkeikäinen estehyppyä ajatellen. Saapa nähdä kisataanko enää tänä vuonna, ajattelin kuitenkin ainakin vielä kokeilla keväällä.

ELOKUUSSA

...pohdittiin taas puputilannetta ja muutamia pupuja muutti uusiin koteihin. Ihanat heinäkuiset auringonlaskut tuli hyödynnettyä myös pupujen kanssa ulkoilen ja kuvaillen. Palojoella pyörähdettiin myös toistamiseen vähän katselemassa estekisojen menoa ja itsekin osallistumassa, vaikka täysin leikkimielellä olikin mukana meidän edustus.

Näyttelykausi starttasi myös uusiksi kesäloman jälkeen ja meidän osalta avaus menikin sitten just eikä melkeen, Jeli nappasi nimittäin koko näyttelyn voiton! :D Pyhtään tunnelmia voit muistella tarkemmin täältä.

Myös vuoden viimeiset poikueet syntyivät ihan elokuun viimeisinä päivinä Jadelle ja Hannahille. Näistä pikkuisista poikueista ovat kotona vielä Kracke, Pointti, Tähti, Wonka & Boa.
SYYSKUUSSA

...blogi vietti hiljaiseloa johtuen allekirjoittaneen koulun täyteisestä kuukaudesta. Sentään Pyhtään näyttelykuulumiset ja yhden postauksen kanilan uusista nuorukaisista ehdin raapustaa. No, ei meillä mitään ihmeellistä syyskuussa tapahtunutkaan, ei sen puoleen. Muutamia kaneja muutti uusiin koteihin, muun muassa risteytystyttönen Stella. Tätä tyttöstä on aina silloin tällöin tullut ikävä, mutta onneksi Stella on nyt aivan mahtavassa kodissa ja olen kuullut neidistä paljon kuulumisia. :)

LOKAKUUSSA

...ihasteltiin kanilan pikkuisten kasvua niin livenä kuin myös täällä kuvien muodossa. Voi mitä höpönassuja. ♥ Kaneillamme oli syys-lokakuun vaihteessa aivan J-Ä-R-K-Y-T-T-Ä-V-Ä karvanvaihto. Koskaan ennen karva ei ole pöllynnyt ihan tähän malliin. Tästä tapahtumasta vähän puoli vitsillä tehty postaus kuvatodisteiden kera nousi yhdeksi koko syksyn suosituimmista postauksista... :D Jos missasit, niin tässäpä linkki karvapallojen kuviin.

Kanilassa oli myös pieniä teknisiä ongelmia, kun meiltä napsahti yllättäen sähköt kanilasta yksi iltapäivä. Ei muuta kuin sähkömies apuun ja palauttamaan pupuille valoja, onneksi saatiin sähköt korjattua aika nopeasti.

Lokakuussa näytselöitiin myös Porin suunnilla, mutta jostain syystä postaus pääsi livahtamaan aika reippaasti marraskuun puolelle... Näistä näyttelyistä ehkä päällimmäisenä jäi mieleen Nevin ensimmäinen serti.
MARRASKUUSSA

...no ne messut! Hauska viikonloppu tuli vietettyä taas kerran, sopivassa suhteessa estehyppyä ja näyttelyitä samassa paketissa. Erittäin menestyksekäs viikonloppu myös tuloksien suhteen, saatiin vihdoin omista epäilyksistäni huolimatta Aksullekin serti. Eiköhän nämä ole vielä kaikilla hyvässä muistissa, mutta tässä kuitenkin linkki tarkempaan turinointiin.

Pupuvauvakuvia riitti tällekin kuukaudelle, ne taitavat olla jo aika peruskauraa meidän blogissa? :D Myös uusia ystävyksiä tehtiin, kun Nanna, Myy, Hannah & Sera muuttivat yhteiseen aitaukseen. Kuukauden verran yhteiselo sujuikin mukavasti, mutta äsköttäin kaksi ensimmäistä rouvaa antoivat Seralle kunnon selkäsaunan. Se siitä nelikosta siis, vaikka ilman Seraa muut tytöt ovat kyllä tulleet toistaiseksi paremmin yhteen.

JOULUKUUSSA

...talvisen harmaita kuvia enempi vähempi isoista pupulapsukaisista ja yhdet näyttelyt! Siinä se kuukausi taisikin aika pitkälle olla pähkinänkuoressa. Röykän näyttelyt oli ehdottomasti yksi vuoden isoista jutuista, sillä Jeli sai sieltä kolmannen sertinsa ja valioituu täten ensimmäisenä kasvattamanani venäläisenä tänä vuonna. Sen suurempi kertaus on tuskin paikallaan, mutta halutessaan näyttelyfiiliksiä voi lueskella tarkemmin täältä.
--------------------------------------------------------------------------

HUH, siinä se oli - meidän pupulan vuosi 2014. Vaikka vähän täytyy salakavalasti vihjata, että yksi
iso pupujuttu viime vuodelta jääköön vielä salaisuudeksi... Kerron siitä tarkemmin pian, stay tuned!

5 kommenttia:

 1. Toi karvanlähtö postaus oli paras ikinä! XD

  VastaaPoista
 2. Ei liity aiheeseen mutta jossain postauksessa sanoit että syötätte prixiä kaneillenne niin onko se sitä hevosille suunnattua rehua? Ja voiko esim kaneille syöttää mitään hevosten rehuja? Kysyin vaan kun ittellä on hevosia ja kaneja joten voisin hyvin käyttää hevosen rehuja itsekkin jos se vain on haitatonta! Ja kiva postaus taas kerran :3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä, hevosrehu racing-sarjasta. Kaneille voi syöttää myös hevosrehuja, osa sopii paremmin kaneille ja jotkut taas huonommin. Kannattaa tutustua kaneille otollisiin ravintoarvoihin ja vertailla vaikka netissä, mikä olisi parasta. Ruokinta on aina vähän sellainen kinkkinen ja voimakkaita mielipiteitä herättävä kysymys. Hevosrehut ja Prix varsinkin on olleet pitkään kiistakapulana ruokakeskustelussa kanille liian suuren E-vitamiini määrän vuoksi. Sen epäillään aiheuttavan sisäelinten rasvoittumista. Olen itse lueskellut aiheesta tietoa jonkun verran ja olen löytänyt vähän ristiriitaista dataa siitä, että varastuuko liika E-vitamiini kanin elimistöön rasvana vai ei. En ole henkilökohtaisesti pitänyt asiaa niin suurena ongelmana ja käytännön kokemus vuosien mittaan kyseisestä rehusta on myös näyttänyt, että ainakin meidän kanit ovat pysyneet hyvässä kunnossa sillä. Kehotan kuitenkin etsimään netistä tietoa monipuolisesti aiheesta ja muodostamaan oman mielipiteen niiden pohjalta. Kannattaa painottamaan tutkimustuloksia yms virallisempia lähteitä tiedonhaussa kuin esimerkiksi keskustelupalstoja.

   Oma käyttökokemukseni prixistä on kuitenkin ollut hyvä, vaikka nyt aionkin itseasiassa vaihtaa lähiaikoina kanieni pelletin toiseen. :)

   Poista
 3. Kiitti tiedosta, pitääkin ruveta katteleen noita :)

  VastaaPoista