17. helmikuuta 2015

Birthday Girl

Synttärisankareita on tänään riittänyt - niin meilläkin! Ihastuttava luppamammamme Esme täytti tänään kuusi vuotta. Synttärihulinat sujui rauhallisissa merkeissä Tiuhtin kanssa kuivatusta leivästä kinastellen. Synttäreiden kunniaksi päätin kaivella kuvatiedostoja ja koota pienen kollaasin Esmestä. Koska blogimme on ollut pystyssä vain puolet tänään mittariin kolahtaneesta ajasta, niin päätin keskittyä Esmen kolmeen ensimmäiseen ikävuoteen. Kuvien mausteena myös muutamia pieniä kertomuksia kuuden vuoden varrelta. :)

Ylpeä äiti ja luppalapset 
...Vaikka toisinaan Esmen kärsivällisyys lapsien kanssa joutui koetukselle!

Esme sai yksivuotiaana kaksi luppapoikuetta. Vaikka pörröiset luppalapset olivat suloisia ja ensimmäisten poikueiden kasvamisen seuraaminen jännittävä kokemus, onneksi meille ei syntynyt lisää kääpiöluppia. :DMyöhemmin Esme pääsi nauttimaan myös kastroidun miehekkeensä seurasta. Geigo tosin taisi olla hieman liian hidas tapaus Esmen makuun, nimittäin aika kovaa kuria Esme piti poikarukalle. Vanhempana Geigolle täytyikin keksiä hieman rauhallisempi kaveri, sillä Esmen touhuamista eivät ole vuodet hidastaneet (vieläkään). Geigon ja Esmen yhteiselossa huomasi kyllä hyvin sen, miten täysin erilaisia kaksi samanrotuista kania saattoivat luonteiltaan olla. 

Esme on aina tullut hyvin toimeen toisten kanien kanssa. Esmen taktiikka on aluksi esittää kilttiä ja herttaista, ja pian salakavalasti pyrkiä kaveriporukan pomoksi. Vauhdikkuutensa ja nopeiden kinttujen vuoksi Esmelle ei myöskään ole koskaan sattunut haavereita toisten kanien kanssa - Esmen kaverit on aina olleet isompia ja liian köntyksiä liikkeissään. 

 Esme on pienestä pitäen ulkoillut aina valjaat päällä, mikä on hyvin harvinaista kanilassani. Esme nimittäin on todellakin hyvin ketterä ja nokkela liikkeissään, ja lisäksi kovin omapäinen. Esme on hyvin itsenäinen ja toimii aina oman päänsä mukaan, muiden (ihmisten ja myös kanikavereiden) täytyy sitten vain sopeutua neidin toiveisiin. Siksi sitä ei tosiaan saa ulkoolta kiinni ennen kuin Esme itse niin haluaa - tämä on tullut paristi kokeiltua. Valjaiden kanssa neiti saippupalan kiinniotossa on edes jonkunlaiset onnistumisprosentit.

Midnight Leap's Esmeralda 6 vuotta 

Ps. Onnittelut myös muille 17.2. syntyneille pupusille!

5 kommenttia: