16. huhtikuuta 2015

Rakas, sinusta on tullut pullukka


Lupasin oman postauksen meidän viisivuotiaasta hollantilaismummosta ja tässähän tulee!

Tiuhti on meidän kanilan herkkis. Vaikka nuorempana Tiuhti saattoi usein tapella kanikavereiden kanssa kovastikin (no, varmasti kyllä edelleenkin), niin silti Tiuhti on aina ollut se pupu, joka huolestuu ja stressaa muutoksista. Huomasin nyt keväällä, että Tiuhtiä selkeästi stressasi Esmen riehuminen. En kuitenkaan heti halunnut erottaa pupuja, koska tiedän, ettei Tiuhti myöskään halua asua yksin. Loppujen lopuksi Esme kuitenkin alkoi astua Tiuhtia melkein koko ajan, ja Tiuhti itse ei yhtään puolustanut itseään - aluksi jaksoi joskus yrittää juosta karkuun, mutta lopulta vain makasi paikallaan. Tällöin tilanteeseen oli tietenkin puututtava ja kuten kerroinkin, Esme pääsi sitten Jipon kaveriksi.


Tiuhtin jäätyä yksin kiinnitin myös paremmin huomiota sen kuntoon. Tiuhti on ollut aina  vähän punkero, joten siksi en ollut heti huomannut muutosta. Vietyäni tytön ulos ulkoilemaan  koin kuitenkin pienen järkytyksen, kun huomasin, kuinka paljon lisää pyöreyttä Tiuhtille oli kertynyt. Näistä kuvistakin varmaan välittyy, kuinka lihava meidän neitokainen on, vaikka tosin vähän kaunistelin totuutta ja jätin kaikista pahimmat kuvat pois. :D Tiuhti on muutenkin luonteeltaan aika laiska ja todella perso ruualle, joten varmaankin Esmen kiusaamisen vuoksi jättänyt kaiken liikkumisen pois. Tiuhtille tuota painoa kertyy aika nopeasti, vaikka ruokaa ei mitenkään älyttömästi saisikaan.

Nyt Tiuhti on ollut jo pari viikkoa dieetillä. Pellettiä tyttö saa ihan muutaman nappulan ja muuten saa ahmia pelkkää heinää. Liikkumista olen myös yrittänyt lisätä ulkoiluttamalla, sillä yksinollessaan Tiuhti ei oikein viitsi urheilla. Siinä onkin toinen ongelma, johon mietin ratkaisua. Tiuhti on nimittäin niin seurallinen tyttö ja tottunut asumaan kanikavereiden kanssa, että eihän se nyt ole ollenkaan iloinen asuessaan yksin. Surettaa kamalasti katsoa Tiuhtiä yksin, ja mietinkin tässä kenet pojista leikkaisin sen kaveriksi. Vaihtoehtoja on tällä hetkellä Toivo, Oswald ja Valtsu. Venäläispojat olisivat paremman ikäisiä ja -luonteisia kavereita Tiuhtille, sillä vähän pelkään, että Valtsu voisi olla turhan energinen kaveri Tiuhtille... Ongelmana vaan on, että minulla ei juuri ole ylimääräisiä kaverittomia naaraskaneja, ja Valtsulle täytyisi kyllä ihan ehdottomasti myös löytää oma kaveri.4 kommenttia:

 1. Meidän Tiuhti on myös just tommonen hissuttelija ja painoakin tullut aika reilusti :'D Mut kiva postaus :)!

  VastaaPoista
 2. Ahaha voi Tiuhti :D Ihana kun sil ei oo semmosta lörttöleukista vaan tommonen kokonaisuudessaan tukeva rintamus xd

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Tiuhtillä on kyllä koko kroppa vähän tuollainen sumopainipukua muistuttava.... :--D #kaninruokintagoals

   Poista