3. toukokuuta 2015

Elise

Nyt varmaan moni miettii, mitä? Ei näytä ihan venäläiseltä tämä pupu.
Kanien kanssa esteillä kisailu on ollut minulle rakas harrastus monia vuosia. Harmillisesti parina viime kesänä en ole ehtinyt niin paljon kisaamaan töiden vuoksi ja oikein hyvää hyppykaniakaan ei ole ollut. Jippo on ollut eläkkeellä jo kaksi kesää ja Taavikin on vähän tuollainen mielialan mukaan menijä. Nyt kesällä Taavi täyttää jo viisi vuotta, joten iän puolestakin alkaa olla vähän vanha joka viikonloppuiseen reissailuun. Innostus esteillä kisaamiseen ei ole mihinkään vuosien varrella kadonnut, mutta olen halunnut keskittyä kasvatukseen ja pitää ns. turhien pupujen määrän minimissä - ei siis oikein sopivaa saumaa estekanien pidolle.

Nyt kuitenkin talvella tuli kovasti sellainen tunne, että olisi ihana saada uusi estekaveri. Ystäväni Maija oli lainaamassa Taavia kauan suunniteltuun estepoikueeseen tuomaan hiukan uutta verta hänen kasvatukseensa. En ollut suunnitellut ottavani poikueesta kania; olen itsekin lainannut Maijan venäläisurosta kasvatukseeni ja tämä oli myös vain apua ystävälle. Tietysti mielenkiinnolla seurasin millaisia pieniä sieltä tulee. Jotenkin siinä "Elisen" synnyttyä mieleni vaan muuttui: ainoana poikasena Elisestä tuli jotenkin sellainen erityistapauksen fiilis, samalla tavalla kuin Hosulistakin aikoinaan.

Niinpä tässä kävikin niin, että Elise muutti minun luokseni ainakin toistaiseksi. Tulevaisuus on vielä vähän avoin, sillä ainakin Elise menee varmaan sitten isompana Maijalle saamaan poikasia. Mutta ainakin nyt loppuvuoden Elise viettää täällä ja tulemme yhdessä käymään kilpailuissa. Kovin suloinen, energinen ja todella utelias Elise on. Jotenkin eri tavalla myös rohkea mitä venäläiseni - menee ihan joka paikkaan nenänsä kanssa yhtään miettimättä. Todella mielenkiintoisen luonnesekoituksen on esteristeytysten ja venäläisen luonne sekä ainoana lellikkinä kasvaminen saanut aikaan. Elise on nyt asunut luonani vasta parisen viikkoa eli olemme vasta kumpikin tutustumassa toisiimme. Mielenkiinnolla olen kuitenkin seurannut myös tälläisen pienen jäniksen alun kasvamista, itse olen tottuneempi noihin palloposkisiin tasapaksuihin pupuihin. :D


Lavella's Unica domanda - Elise

12 kommenttia: