5. kesäkuuta 2015

Kesäkuulumiset

Pieni kuulumispäivittely tähän väliin ehkä paikallaan, sillä paljon on ehtinyt sattua ja tapahtua näin kesän kynnyksellä.


Kaveriprojektit
Valitettavasti tässä kävi (taas) näin, että kolmikosta Velia, Kalinda ja Tähti ei tullut ystävyksiä. Alku vaikutti lupaavalta, mutta sitten Tähdeltä alkoi hävitä paloja selästä ja itse pupukin vaikutti siltä, ettei enää porukassa oikein viihtynyt. Pelastin siis Tähden tyttöjen luota, mutta eipä se paljon auttanut - seuraavaksi alkoi Kalindan selkä näyttää jyrsityltä. Kertaakaan en nähnyt tyttöjen erityisesti skabailevan, mutta syyllinen taisteluvammoihin oli kuitenkin aika selkeä tapaus: Velialta ei koko aikana taittunut yhtään karvaa. Tilanne on nyt siis se, että kaikki mammat asuvat taas yksinään ja Velia-rontti jää ainakin jatkossa pois kaveriyrityksistä. 

Myös toinen venskukolmikko hajosi, sillä Toppe täytyi erottaa Blidasta ja Kismetistä. Minua harmittaa ihan hirmuisesti, että jouduin erottamaan nämä kolme kultamussukkaa, sillä puput ovat aivan parhaita ystäviä keskenään. Valitettavasti tytöt kuitenkin pesevät Toppea erityisesti naamasta ihan koko ajan  ja Topen silmät ja korvat ovat tämän takia tulehtuneet. :-( Nyt Topsu saa ensin toipua yksinään silmätippakuurin ajan ja sitten ajattelin yrittää yhdistää Tiuhtin Topsuttimen kaveriksi. 

Vauvauutiset
Kevään lapsukaiset ovat jo ehtineet aika isoiksi tytöiksi ja pojiksi. Todella mukavia nuoria saatiin tältä keväältä niin luonteen kuin ulkonäönkin puolesta. Kevätvauvojen lisäksi meillä on myös pieniä kesälapsukaisia, sillä Silla sai lauantaina kolme poikasta. Hannah sen sijaan ei saanut poikasia taaskaan. Tämä oli nyt kolmas kerta, kun olen astuttanut Hannahin onnistuneesti ja se on tehnyt pesänkin, mutta poikasia ei vaan kuulu. Jostain syystä Hannah ei siis enää tule kantavaksi ja en enää aio edes yrittää uudelleen, vaan etsin Hannahille tässä kesän aikana lemmikkikodin. Suunnitelmia kesälle
Muuten arki on rullailut mukavasti. Tällä viikolla ajattelin ottaa myös ulkohäkit käyttöön, tai itseasiassa Esme ja Jippo pääsivätkin jo ulos asustelemaan. Estekilpailuissa olisi myös tarkoitus käydä tässä kuussa ahkerasti, nyt ihan omienkin pupujen kanssa, kun Elise tulee pian kisaikään. Muita suunnitelmia kesällä on ainakin Valtsun leikkaus ja myös pienoinen kanimäärän vähennys, kun vaan osaisi taas päättää keiden aikuisten on aika muuttaa lemmikkikotiin. Aikuisten kasvatuskanien myyminen on aina yhtä hankalaa, sillä niihin on jo ehtinyt tutustua ja kiintyä niin kovin... Ikävyydestään huolimatta kuitenkin pakollista, sillä muuten aika ei riitä nuorempiin sukupolviin paremmin tutustumiseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti