31. heinäkuuta 2015

Pullukkakaverit ja pikkupupuja

Täysin kesälomille ei olla meidän kanilassa päästy, vaikka vähän hiljaisempaa onkin ollut. Nyt olisikin ehkä hyvä hetki päivitellä vähän kuulumisia. Kauniita kesäpäiviä ei olla tänä vuonna juurikaan saatu nautittaviksi, mutta sateiden vuoksi vihreää herkkua sitäkin enemmän.


Tarkkasilmäisimmät saattoivatkin jo huomata kanilan uusimman pariskunnan, eli Tiuhtin ja Topsukan. Nämä kaksi makkaraa ovat viettäneet yhteistä Suurin Painonpudottaja - leiriä ulkotarhassa jo parin kuukauden ajan. Ja vaikka viikkopunnitukset eivät olekaan meillä käytäntönä, niin edistystä on tullut! (Nukkumis)tasoille hyppely ja päivän spurtti vihreälle ruokalautaselle on tehnyt tehtävänsä. Onneksi, sillä aloin jo olla kovin huolissani näiden laiskamatosten paisumisesta.

Pullukat ovat myös ystävystyneet keskenään mukavasti, eivätkä juuri kahnaa keskenään. Kumpikin viihtyy myös omissa oloissaan ja kummallakin on myös pari "omaa" lempipaikkaa, joissa viettävät aikaa jos toisen samettinenä alkaa liiaksi tökkimään. Vähän aikaa sitten Topella ja Tiuhtilla oli kyllä hirmuinen tappelu, sattumalta osuin itse pihalle juuri silloin ja pääsin kaneja komentamaan, mutta sen jälkeen ei yhtään mitään. En ollenkaan tiedä mistä tuo ainoa riita lähti, sillä puput kyllä repivät toisistaan karvaa ihan kunnolla ennen kuin komensin ne erilleen, mutta onneksi se jäi kuitenkin siihen.


Poikasista myös sen verran, että muutamia poikueita on tulossa vielä syksylle. Meillä on nytkin kanilassa pikkuisia, sillä Aava sai noin viikko sitten kuusi lapsukaista. Aavuska on ollut todella hyvä emo ja olen ollut aivan mielettömän tyytyväinen sen toimintaan. Poikasista lisää myöhemmin, kuten myös Sillan jo aika isoiksi kasvaneista lapsukaisista. (Joista myös uros, tai ehkä kaksikin, tulee etsimään kotia - vink!)

Meidän wannabe-venäläinen on myös jo kasvanut ison tytön mittoihin. Kovin sievä jänönen pikkumustasta onkin tullut, ja joitain isänkin piirteitä on havaittavissa. Eltsu on myös päässyt estekisailemaan tänä kesänä, siitäkin lisää myöhemmin. ;-)

Päiväunia viettää rakas liki kaksitoistavuotias koiramme. 
Onneksi sentään jollain tässä huushollissa on ollut aikaa lomailla... :-)

4 kommenttia:

 1. Haastoin sut LIEBSTER AWARD-haasteeseen! Käyhän tsekkaamassa

  VastaaPoista
 2. Törkeen ihana blogi teikäläisellä! <3_<3
  Hei jos kiinnostaa niin heitänpä sullekin pienen haasteen:
  http://commonbunnies.blogspot.fi/2015/08/liebster-award-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emmy, ihanasti sanottu. :-) Olen vähän laiskasti ottanut osaa noihin haasteisiin sun muihin, mutta täytyy harkita jos tällä kertaa vaikka osallistuisi!

   Poista