21. syyskuuta 2015

Aavan nappulat

Aavan poikaset saavuttivat viikonloppuna kahdeksan viikon iän. Poikueen sukupuolijakauma on tälle vuodelle vähän turhankin tuttu; kaksi naarasta ja neljä urosta... No, niillä on mentävä mitä syntyy. Koko poikue on luonteeltaan uskomattoman seurallisia, rohkeita ja touhukkaita pupunalkuja. Aava-mammalta on selkeästi periytynyt ystävällinen ja todella huomionkipeä luonne. Käsiteltävyyttä on myös harjoiteltu paljon, ja pikkuvesselit osaavat jo hienosti olla sylissä myös nurinpäin. 

Poikueessa oli vielä seitsemäs poikanen, mutta tällä pikkukaverilla ei ollut kaikki ihan normaalisti. En ole vielä ikinä kasvattajaurani aikana joutunut lopettamaan poikasta kehityshäiriön tai muun vamman vuoksi, mutta valitettavasti tämän poikasen kohdalla ei ollut muuta vaihtoehtoa. Poikueen toinen naaras oli myös pitkään hyvin pieni verrattuna muihin ja oli hieman jäljessä kehityksessä (esimerkiksi silmien avautumisessa). Luonteeltaan pieni tyttö oli kuitenkin todella sitkeä ja tarmokas sekä parhaansa mukaan pysytteli sisarusten vauhdissa. Tytöllä ei ollut mitään selkeää fyysista vikaa (toisin kuin pilven reunalle matkanneella sisaruksella), joten päädyin seuraamaan tytön kehitystä ihan päivä kerrallaan. Ehkä se kasvaisi ja vahvistuisi? 


MAFIA'S ECHIDNA 

Tässä "Rääpäle" nyt sitten on kahdeksan viikon ikäisenä. Luonteeltaan reipas, kiltti ja edelleen hyvin tarmokas nuori pupuneiti. Sisaruksiaan toki edelleen pienempi, mutta muuten lihaksikas ja ihan normaali fyysiseltä kehitykseltään. Turkki tyttösellä on omituinen, vähän rex-turkin tyylinen. Pikkuisen kehityksen seuraaminen kuitenkin jatkuu edelleen, vielä en uskalla häntä luovuttaa lemmikkikotiin. 


MAFIA'S GOANNA MAFIA'S OPOSSUM "OSMO" MAFIA'S BROLGA MAFIA'S WOMBAT MAFIA'S WALLABY 

Tämän pojan turkissa on myös jotain kummallista. En yhtään ymmärrä mistä tähän poikueeseen on näitä ihmeellisyyksiä eksynyt. Ainakin persoonallinen nuori mies kiharakutriensa kanssa! :D

~ ~ ~

Tästä poikueesta ainakin kahdelle nuorelle miehelle olisi lähiaikoina oma syli etsinnässä. Tällä viikolla tulossa myös kuvat Tähden seitsemästä riiviöstä. Täytyy tosin varoittaa, että jos nämä kullanmuruset nostivat pupuvauvakuumeen pintaan, niin Tähden söpöläisten kuvia ei ehkä kannata  katsoa. :D

7 kommenttia:

 1. Voi että miten lutusia! ❤ :'D

  VastaaPoista
 2. Muistan ku nää oli pikkusia! Lutusia ja hyvät nimet 8)

  VastaaPoista
 3. Voi kuinka ihania poikasia!�� Mutta haluaisin kysyä tällaista asiaa: ostin sinulta elokuussa erään kasvattisi nimeltä Mafia's Sined. Tämä kani on aivan ihana, mutta lievä ongelma on ilmennyt. Nimittäin jos laittaa käden häkkiin, kani hyökkää korvat luimussa käden päälle, eikä siispä anna ihmisen silittää itseään tai laittaa kättä häkkiin. Sined myös murisee joskus ja komentelee muita kaneja. Johtuuko tämä reviirin puolustuksesta, murrosiästä vai onko Sinedin luonne yksinkertaisesti tällainen? Voiko asialle tehdä mitään tai voisitko neuvoa yhtään? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja mukava kuulla sinusta ja Sinedistä!

   Kuulostaa siltä, että Sinedille olisi tullut murrosikä ja kokeilee siksi hieman rajojaan. Tuo saattaa mennä ihan ajan kanssakin ohi. Naaraskaneille häkin puolustaminen on aika yleistä, varsinkin juuri nuorena. Haluavat pitää sen "omana tilanaan". Onko kuitenkin häkin ulkopuolella kiltisti? Tuotahan voi yrittää kouluttaa pois, vaikka suihkauttaa vettä kaniin tai komentaa äänellä, jos hyökkii esimerkiksi ruokaa laitettaessa. En suosittele painamaan kania esimerkiksi väkisin maahan, koska usein kani sitten alkaa vaan joko pelkäämään tai temperamenttisemmat suutahtavat tuosta ja puolustavat omaa aluettaan kahta kauheammin. Meillä ei hirveästi ole ollut häkkiä puolustavia naaraita, koska asumisjärjestelyt ovat sellaisia, ettei kanille oikein synny tuollaista "oman tilan" vaikutelmaa. Itse olen yleensä nuorilla jättänyt tuon tavan huomiotta, se menee itsekseen ajan kanssa pois. Olen vain välttänyt reviirille turhaan tunkeutumista, mutta kuitenkin esimerkiksi ruokaa annettaessa komentanut hyökkimisestä (ja vähän varonut varmuuden vuoksi omaa kättä, koska eläinten kanssa kun ollaan tekemisissä). Joskus olen myös laittanut kanin asumaan isompaan aitaukseen, niin silloin tuo puolustaminen on aina hävinnyt, kun ei ole sitä "oman kolon vaikutelmaa". Varmasti iän kanssa helpottuu tuokin.

   Voit myös soittaa tai laittaa sähköpostia, jos sinulla on muutakin kysyttävää. Tai vaikka ihan vaan Sinedin kuulumisia. :-)

   Poista
  2. Sined on häkin ulkopuolella usein todella kiltisti ja sylissäkin toimii esimerkillisesti. Kiitos todella paljon neuvoista! ;D

   Poista