22. syyskuuta 2015

Kulissien takana

Otsikosta saattaa saada ehkä vähän turhan dramaattisen vaikutelman, mutta haluan kuitenkin avata lukijoille hieman tarkemmin tilannetta kanilassamme tällä hetkellä. Samalla saatte myös ehkä hieman selvennystä siihen, miksi postauksia ei ole nyt kuukauteen juuri tullut ja miksi olet ehkä bongannut kanilamme myynti-ilmosta uuden paikkakunnan?

Loppukesä ja syksyn aloitus ovat sujuneet kovin hektisissä merkeissä, sillä muutin itse uudelle paikkakunnalle opiskelemaan. Tämä aiheutti jokseenkin kroonisen aikapulan viimeiseksi pariksi kuukaudeksi, ja siinä onkin suurin syy blogihiljaisuuteen. Kun tilanne oli se, että aikaa ei meinannut löytyä puoliin ns. pakollisistakaan asioista, niin oli pakko karsia kaikesta ylimääräisestä. Olen nyt myös kahlannut sähköpostini lävitse ja vastannut kaikkiin odottaviin viesteihin, mutta jos et siitä huolimatta ole saanut vastausta, niin lähetäthän viestisi uudelleen. 

MAFIA'S CUPID*

En olisi koskaan voinut aloittaa kanien kasvattamista tässä mittakaavassa, mikäli minulla ei olisi ollut useamman vuoden jatkosuunnitelmaa selvillä.  Kanien elämään tämä vaikuttaa niin, että nyt pupuillemme jäi kahden hoitajan sijasta vain yksi. Kasvatus tulee jatkumaan toistaiseksi ihan normaalisti, joskin poikueita on hieman vähemmän kuin aikaisemmin (poikueiden määrää olemme tosin jo laskeneet viime syksystä saakka). Koska olemme alusta saakka kasvattaneet kaneja äitini kanssa tiiviisti yhdessä, niin suunnitelmat myös opiskeluideni suhteen ovat olleet alusta asti selvillä. Kasvattajanimi yms. ovat lähinnä vain selkeyden vuoksi pelkästään minun nimissäni. Nyt tietysti jako ei mene enää fifty-fifty, koska suurin osa varsinaisesta työstä jää äidilleni.

Ikävää tietysti, että missaan nyt aika olennaisia vaiheita esimerkiksi poikasten kasvusta - tämän vuoksi olenkin ohjannut puhelimitse tapahtuvat poikasten kyselyt jatkossa äidilleni. Hänellä on luonnollisesti paljon parempi kuva tiettyjen poikasten luonteista kuin minulla, koska en itse ole hoitamassa ja seuraamassa poikasia päivittäin. Lisäksi poikasten kuljetus onnistuu jatkossa myös Turun seudulle eli pikkuvenäläisestä haaveilevien kannattaa pistää tämä uusi kuljetusmahdollisuus korvan taakse.


Mitä tämä muutos tarkoittaa blogin osalta? En osaa sanoa vielä täysin, mutta ainakaan toistaiseksi ei ihmeempiä. Postaustahtini ei ole erityisen tiheä, joten uutta materiaalia kertyy kyllä ihan tarpeeksi nopeasti blogin ylläpitämiseen näinkin. Tapanani on aikaisemminkin ollut postailla enemmän laajoista kokonaisuuksista kuin esimerkiksi joka viikon kuulumisista ja tapahtumista. Joten nyt yritän vain päästä takaisin vauhtiin (ja itseasiassa useampia postauksia onkin valmiina ensi viikolle) ja jatkaa samaan malliin. Eli tiivistettynä pupujen elämä ja arki ei tässä ole juuri mitenkään muuttunut, mutta muuten meillä ihmisillä riittää nyt vähän sopeutumista, jotta saadaan asiat taas rullaamaan.

MAFIA'S PALLAS*

Ps. Kevään lapsukaisista on jossain välissä kasvanut näin upeita nuoria poikia... :) Ukolla ja Nallella on kummallakin jo eka sertikin napattuna!

2 kommenttia: