2. elokuuta 2016

Pupumafian kuulumiset

Hei vaan piiitkästä aikaa!

Kesä herättää aina omalla kohdallani kuvailuinspiraation ihan omille leveleille. Niinpä nytkin ensimmäisten auringonsäteiden mukana alkoi myös kameran suljin naksua. Päivitin myös kamerakalustoani juuri, joten nyt vasta sormet suorastaan syyhyävät heinikössä konttaamisen perään. Harmillisesti kuvaamiselle ei ole nyt keskikesällä juuri jäänyt sopivia välejä, mutta haaveilen hiukan pitäväni loppukuusta pari vapaapäivää ihan vain kuvailulle ja pupujen kanssa rentoutumiselle. Alkukesältä kivoja otoksia kertyi kuitenkin hyvin säilöön, ja tässä postauksessa onkin vasta alkupaloja. Kunhan jossain kohtaa ehdin paneutua käsittelemään loputkin kuvat, niin tännekin saadaan jotain eloa pitkän hiljaisuuden jälkeen. 


Pupujen kesä on sujunut rauhaisissa tunnelmissa. Pienennämme edelleen kasvatusta, joten useampia mukavia kaneja etsiskelee kaikessa rauhassa sitä oikeaa kotia. Vuosien varrella olen tullut vain entistä krantummaksi sen suhteen, minne omia kasvattejani ja lemmikkejämme luovutan. Ihmeitä tai mitään erikoista en vaadi, mutta mielestäni on erittäin tärkeää, että lemmikin ottamista on kunnolla harkittu eikä kanin hankintaan suhtauduta huolimattomasti. Muutamia kaneja onkin muuttanut kesän aikana uusiin koteihin, esimerkiksi kanilamme pitkäaikaiset tuttavuudet Noppa ja Tähti. Harmillisesti myös varauksien peruutuksia on kertynyt tälle kevät-kesälle aikamoinen saldo. Peruutukset ovat erityisen ikäviä siksi, että peruvat ostajat

tuhlaavat suoraan minun aikaani ja samalla heikentävät varatun kanin mahdollisuuksia löytää se sopiva koti, kun kani on tietysti varattuna pois ns. markkinoilta. Siksi toivoisinkin, että jokainen kaninostaja harkitsisi kunnolla ennen kuin varaa kanin kasvattajalta. Monille on varmasti tuttu ruokakaupasta periaate "avattu paketti on ostopäätös". Samalla lailla voisi sanoa, että kanin varaaminen tarkoittaa sitoutumista sen hoitoon ja hyvinvointiin seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi. 

Poikueita meille syntyi tänä vuonna ennätyksellisen vähän, vain kaksi. Yhteisellä päätöksellä halusimme äitini kanssa viettää hieman kevyemmän poikasvuoden. Poikasten ihanuudesta huolimatta niistä on aina melkoinen ylimääräinen työ hoitajalle puhumattakaan poikasten sosiaalistamisesta, kaikesta kasvuun ja kehittymiseen liittyvästä seuraamisesta ja vielä mahdollisesti osalle kotien etsimisestä. Poikasia on siis Kalindalla kolme ja Sipsillä vielä yksi enemmän. Mahdollisesti astutamme vielä Vestan tälle vuodelle, sillä Vestalla jo hiukan biologinen kello tikittää poikasten teettämistä ajatellen. Jännittävää nähdä, millaisia nuorukaisia näistä kasvaa luonteeltaan ja ulkonäöltään. Pikkuisista jotkut tulevat luultavasti myöhemmin etsimään omia kotejaan. 


Miten kesä on siellä sujunut? 

4 kommenttia:

 1. Poison Ivy venäläiseltä täältä Länsi-Suomesta kesäterveiset! Täällä on natusteltu ruohoa ja nautittu muutenkin kesän antimista kaveripupun kanssa, ulkoiltu paljon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että kesä on sujunut hyvissä merkeissä. Terveisiä Ivylle ja kaverille takaisin! :-)

   Poista
 2. Koiru mulle heti <3
  Vitsit ois ollu kiva tulla taas siivoomaan kanilaa, se oli niin mahtavaa viime vuonna! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koira on aika söpö... ja rasavilli :D
   No voihan, en yhtään tajunnut, hommaa ois kyllä riittänyt!

   Poista